szerző:
hvg.hu

Készenléti rendőrök tömege érkezett a Jégbüféhez, ahol szélsőjobbos tüntetők gyülekeztek. A rendezők a tüntetés végén arra kérték a résztvevőket, hogy menjenek a Szabadság térre "körbe nézni".

Véget ért a Rendszervágás nevű szélsőjobbos rendezvény a Jégbüfénél. A rendezők a tüntetés végén arra kérték a résztvevőket, hogy menjenek a Szabadság térre "körbe nézni".

A tüntetők korábban felmásztak a kordonokra is, melyek a Milla tüntetéstől választják el őket és "mocskos zsidóztak", melyre válaszul a millás tüntetők "nácik haza" felkiáltással reagáltak.

A készenlétisek egy szélsőjobbos tüntetőt elkísértek a helyszínről, egy másikat pedig őrizetbe vettek. Erre feszülten reagáltak a tüntetők, "Ria, ria, Hungáriát" skandálnak. A készenlétisek felhúzták sisakjaikat.

©

A "rendszervágás első rendezvénye" a Himnusz eléneklésével kezdődött.

©

A Milla tüntetéséről hazafelé tartó tömeg a Jégbüfénél összetömörült, a készenlétisek arrébb terelték őket, hogy ne érintekezzenek a szélsőjobbos tüntetőkkel.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!