szerző:
hvg.hu

Le kellett fújni azt a vitát, amit március 21-ére szervezett a magyar alkotmányról a Hanns Seidel alapítvány, mert a magyar fél közölte: nem hajlandó leülni Ulrike Lunacekkel - számolt be a Népszabadság. Az osztrák zöldek EP-képviselője korábban többször kritizálta az Orbán-kormányt.

Március 21-ére vitát szervezett a magyar alkotmányról a bajor keresztényszocialistákhoz közel álló Hanns Seidel alapítvány. A beszélgetésen magyar részről az igazságügyi tárca államtitkára és a Fidesz egyik alelnöke vett volna részt, valamint Ulrike Lunacek, az osztrák zöldek EP-képviselője - írja a hétfői Népszabadság.

Ulrike Lunacek
©

A képviselőnő az Európai Parlamentben többször is kritizálta az Orbán-kormány jogalkotását. Amikor a januári békemenet unióellenes transzparenseit bírálta, Bayer Zsolt publicista az Echo TV-ben „agyament ótvar hazug idiótának” nevezte őt.

Az egy nappal Orbán Viktor müncheni látogatása előttre tervezett vitát a kormány részéről lemondták, mondván, Lunacekkel nem hajlandók leülni. Az alapítvány azt kérte a politikustól, hogy inkább a nézőtéren foglaljon helyet, aki viszont a megdöbbenését hangoztatta, hogy a kormány nem vállalja a vitát a kritikusokkal.

Erre a vita újságíró moderátora is visszalépett, mire a Hanns Seidel alapítvány végül az egész rendezvényt lemondta.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!