Milyen államfő lenne Kövér László?

2012. április 03., kedd, 21:37 • Utolsó frissítés: 2012. április 03., kedd, 21:48
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ;

Csak Kövér Lászlón múlt, hogy még nincs megnevezett köztársaságielnök-jelöltje a Fidesznek. Ha igent mond Orbán Viktornak, azzal el is dől a kérdés – mondta a hvg.hu-nak több fideszes szakpolitikus is. Ha a házelnök lesz az ország új első embere, akkor forrásaink szerint időnként a Fidesszel is várhatók majd politikai csörték.

„Egy joviális Schmitt Pál helyett kapnak egy kemény, szigorú Kövér Lászlót, tényleg ez kellett nekik? Ő aztán nem fog hezitálni, ha esetleg - bár erre nincs túl sok esély - egy szocialista kormány nem tud költségvetést elfogadtatni a Költségvetési Tanáccsal, felolszlatja majd a parlamentet” – pikírtkedett a Schmitt Pál lemondása nyomán diadalt ülő ellenzékkel kapcsolatban hétfőn este több fideszes képviselő is.

A házelnök ugyanis a legnagyobb esélyes arra, hogy a plágiumbotrányba belebukott Schmitt Pál utódja legyen. A párt egyik vezető politikusa egyenesen arról beszélt hétfő este a hvg.hu-nak, hogy akár már húsvét előtt meg lehetne választani az új elnököt egy csütörtökre összehívott rendkívüli parlamenti üléssel.

Igaz, utóbbi mondatok még azelőtt hangzottak el, hogy Kövér László, Orbán Viktor, Lázár János és Kósa Lajos részvételével afféle „mini elnökségi ülést” tartottak. Információink szerint volt, aki már itt rá akarta beszélni Kövér Lászlót, hogy vállalja el, és akkor Lázár János és a kormányfő este tízkor már azzal ment volna át a képviselői irodaházban várakozó frakciótagokhoz, hogy megvan a jelölt.

Csakhogy forrásaink szerint a házelnök még komolyan hezitál, így ott van a pakliban Áder János neve is. De egy kormánytag szerint valójában csak Kövéren múlik - ha ő igent mond, eldőlt a kérdés.

Ezek a fiatalok

Úgy tudjuk, leginkább azért ingadozik, egyébként mindkettő jelölt, mert politikusnak még egyáltalán nem számítanak idősnek, egy köztársasági elnöki cím pedig Magyarországon a politikai karrier betetőzését jelenti, vagyis valamilyen formában a lezárását is – ehhez pedig egyelőre sem Áder Jánosnak, sem Kövér Lászlónak nincsen kedve. Igaz, utóbbi személyével kapcsolatban már idézett kormányzati forrásunk amiatt értetlenkedett, mert szerinte „a köztársasági elnöki cím azt jelenti, hogy az illetőnek egész életére megoldódnak az egzisztenciális gondjai, és Kövér a mandátuma lejárta után például azzal foglalkozhatna, amivel akar: nemzetpolitikával, mert ha valaki, ő aztán igazán 15 millió magyar elnökének tekinti majd magát”.

A házelnök kemény kézzel vezeti az üléseket - ezt várják tőle a Fideszben köztársasági elnökként is

Fotó:

Kövér ugyanakkor kifejezetten konfrontatív tud lenni, és amit csinál, azt mindig nagyon komolyan veszi – ebben mindenki egyetértett, akár kormánypárti, akár ellenzéki képviselő volt az illető. Házelnökként gyakran (és szívesen) leckéztette az ellenzéket, de saját frakcióját is kritizálja: ismert például, hogy többször is bírálta saját pártját a túlzott törvénykezési tempó, az utolsó pillanatban benyújtott salátatörvények, a teljesen más tárgyú jogszabályokba csempészett módosító indítványok miatt, mert ezek mind-mind a törvényhozás tekintélyét rombolják.

Kemény lesz

Az biztos, hogy az aláírógépként viselkedő Schmitt Pállal szemben ő sokkal karakteresebb lesz. „Nem kétséges, hogy Kövér szívbaj nélkül visszaküld majd törvényjavaslatokat, és kioktatja a Fideszt is, ha úgy alakul” – mondta kormányzati forrásunk, aki kérdésünkre, hogy miért kell Orbán Viktornak egy ilyen „macerás” elnök, csak annyit mondott: „ez a Maugli-effektus, ami nincs meg egyik pártban sem: ’egy vérből valók vagyunk te meg én’ – ez a szabály Orbán Viktor számára is. Ez felülírja azt, hogy időnként esetleg konfliktusba keverednek egymással”. Mint ismert, Kövér László volt az is, aki éppen Schmitt Pál elnökjelöltsége kapcsán keveredett kiabálásig fajuló vitába Orbán Viktorral egy Fidesz elnökségi ülésen. Komoly vita volt kettejük között tavaly a hazai kisebbségek parlamenti képviseletével kapcsolatban is.

A hétfő esti frakcióülésen – mint azt egy résztvevő elmondta – Orbán Viktort hatalmazta fel a frakció arra, hogy egyeztetéseket kezdjen a lehetséges jelöltekkel. A Fidesz elnöksége csütörtökön ülésezik, ha addig eldől a kérdés a két jelölt között, ők már áldásukat adhatják a kormányfő választottjára, ettől függetlenül a nyilvános menetrend valószínűleg nem változik, és április 16-án lehet hivatalosan is új elnökjelöltje a kormánypártoknak.

Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén
Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén

Civil szervezetek sokaságának működése kerül veszélybe, mert az adózók fele nem rendelkezik az 1%-ról. Ennek a furcsa „közömbösségnek” az okát kutatjuk.

Hirdetés
27 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2012. április 4., 16:38 Fucsik Magda

Széles e hazában nem lehet találni egy megfelelő embert? Ostobábbnál ostobább ötletekkel áll elő a pártok többsége. Szégyen.

2012. április 4., 16:13 Juhasz Zoltan

Nem hiszem hogy Kover Laszlo lene a legjob Koztarsasagi Elnok,O megosza a magyarsagot. Egy tudos, egy ismert kutato aki mindenki reszere elfogadhato lene. Nem lene szabad most elfogult leni.

2012. április 4., 12:27 tris

"Áder, Kövér, Szájer: Schmittnél is kevesebbek
Nincsen politikán kívüli teljesítményük, egyetlen erényük az Orbán iránti hűség. Göncznek, Mádlnak, Sólyomnak komoly életműve volt, de még Schmitt is letett valamit az asztalra...
Ádertől Szájerig: a politikán kívül senkik
A Véleményvezér azt viszont már nehezen tudja értelmezni, hogy ebbe a sorba hogyan lenne beilleszthető egy Kövér László, egy Áder János vagy egy Szájer József. Ezen emberek önéletrajzában ugyanis az egyetlen kiemelkedő tétel, hogy az első szabadon választott országgyűlés megalakulása óta a politika sűrűjében tevékenykednek. A politika világán kívül azonban semmi jelentőset nem tettek le az asztalra: sem kiemelkedő tudományos, sem kulturális, sem üzleti, sem sportteljesítmény nem áll mögöttük.
Ők mind a hárman a Fidesz régi, megbízható figurái: amikor kellett, alvezérként megvívták csatáikat a pártért. Ez azonban nem csak, hogy nagyon kevés a köztársasági elnöki pozícióhoz, de egyenes felháborító lenne, ha a kormányfő és a Fidesz-frakció szerint ennyi mégis elégségesnek bizonyulna..." http://velemenyvezer.blog.hu/2012/04/04/ader_kover_szajer_schmittnel_is_kevesebbek#more4362396

2012. április 4., 12:26 tótaferenc

Már tegnap is írtam erről a témáról, hogy milyen államfői jelöltek azok az emberek akik a fideszben vezető emberek?Van-e egyáltalán olyan életútjuk, amely miatt az ország népének ŐKET TISZTELNI KELL?Lehet-e ilyen kor elérése után azt mondani egy embernek, hogy olyan teljesítményt értél el, amely miatt az ország lakossága többségének kivívtad a tiszteletét, és Te ezért akár még államfő is lehetsz!Van-e, lehet-e egy ilyen korú embernek akkora élettapasztalata hogy őt fenntartások nélkül állam elnökeként is tisztelni lehet?Szerintem talán a tudományos élet, a művészeti élet és a sport területén talán akad ilyen ember ma Magyarországon, de a politikában, a FIDESZ-ben egészen biztosan nem!Egy olyan párt amely maga 24-25 éves nem rendelkezhet olyan vezető politikusokkal akik annak a kritériumnak megfelelnének, hogy az ország egységét kell hogy megtestesítsék, hogy kimagasló , kiemelkedő élet út álljon már mögöttük, és képességeik alapján sem tudnák betölteni ezt a posztot mert az ország egész népének az érdekeit képtelenek képviselni!A feléét talán, de ennek a kritériumnak az előző elnök is megfelelt, úgy hogy az új fideszes pártpolitikus elnök jelölt sem tehetne mást , mint azt hogy az előző elnök indokai alapján lemond!Különösen vonatkozik ez Kövér Lászlóra, aki ha megfeledkezik magáról még annyit sem tud államjogból, hogy a képviselőket a választók választják, és bízzák meg a képviseletükkel az Országházában, és ezért Ő soha nem mondhatna olyant a tőle balra ülőkre, hogy már az maga is méltatlan dolog, hogy Önök itt ülnek az Országgyűlésben! Az olyan ember aki kijelentéseivel vihart kavar, erkölcsről, becsületességről prédikál, de egész életében ténylegesen egy jót nem dolgozott, szellemi és fizikai terméket nem állított elő, csak mint pártfunkcionárius tevékenykedett, bomlasztotta előbb az egységet, majd az államot, akinek olyan "élet útja" van ami csak egy szolga lelkű politikus embernek lehet, az nem való államfőnek, még akkor sem, ha az egész FIDESZ tagság ezt elfelejti, vagy ha tudja is , most ezeket a körülményeket nem tekinti a kinevezést lehetetlenné tevő kritériumnak !Ha egy újabb elnöki válságot akarunk, akkor csak bátran előre!Szavazzuk meg az életében munkát meg nem ismerő, azt ezért nem is megbecsülő, gerinc nélküli, csúszó, mászó, faragatlan, kiemelkedő és tisztességes életút nélküli Köteles Lászlót!

2012. április 4., 12:19 Bornemisza Béla

milyen lenne. sz@r.
Azért nem ártana, ha valami kinézete is lenne már végre a KE-nek, Plagibának volt. Meg valami kis pozitiv előélet.

2012. április 4., 10:40 Agota Albert

és hogyan fog változni a prezidenciális elnöki rendszer belengetésével a leányzó fekvése? Az gumicsont, vagy reális lehetőség? A választókat nem kérdezték meg, akarnak-e erős elnököt ...
egyebekben meg bárki is lesz az új elnök, számíthat arra, hogy II. Schmitt Pálként lesz kezelve. Kérdés, ki akarja ezt karrierje csúcsának

http://morgasjoga.blog.hu/2012/04/04/majdnem_amerika

2012. április 4., 10:33 Teller Ede

Felhívnám mindenki figyelmét arra, hogy amíg a leglényegtelenebb kérdéssel foglalkozunk addig javában zajlik kis hazánkban az államosítás és a gazdasági és politikai terror. - Ezt a kis szösszenet ma reggel volt hallható az egyébként politikamentes Kossuth rádióban, akit érdekel meghallgathatja a 180 percben - még három hétig a honlapon (http://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2012-04-04) - vagy innen tölthető
http://data.hu/get/4938862/allamositas.wma - Az érdekesebb rész öt és fél percnél indul, de akinek ideje engedi egészben élvezze igazán. - Kik is szavazták meg és mikor és hányszor és hogyan!? Na meg a porvihar és az erős szél!

2012. április 4., 10:09 magyarbakancs

SZAR

2012. április 4., 09:52 tohuvabohu

Milyen, milyen...

Nem teljesen mindegy? Ez is csak egy újabb gumicsont. Akinek szeme van, s azt arra is használja, amire való, pontosan tudja a választ. Érdemes ezen egyáltalán gondolkodni? Szerintem nem.

A nemzet egységét megtestesítő - oszt jó napot!

2012. április 4., 09:37 Geoda

"Mage Andy
Királyság lesz?
http://endresy.blogspot.com/2012/04/koztarsasagi-kiralysag-kancellarja-fele.html
"
Végső soron a kétharmaddal nem kizárt, hogy megszavaznák. Biztos van kancellárjelölt a trónra :-)

2012. április 4., 09:11 ámulbámul

Mind az, amit tudni lehet Kövérről (látva megnyilvánulásait, hallgatva a városi legendákat) számomra azt mutatják, hogy Kövér nem az az ember, akinek karaktere miatt hú de nagyon való a KE-i pozició. Magam részéről biztos voltam abban, hogy nem akar KE lenni. Kövér nem diplomatikus (időnként szinte apolitikusan nyílt, őszinte), nem hiszem, hogy él-hal a protokoll utakért, vacsikért, kötelező csevejekért, jópifizásokért. Kövérnek a jelenlegi pozició az, ami teljesen passzol, ezen a helyen helyén van.
Mindez nem jelenti azt, hogy számomra szimpatikus amit és ahogy csinál, de az őszintesége üde szinfolt ebben a valóságtól szinte teljesen elrugaszkodott politika világában.
Azt azonban, hogy 15 millió magyarért dobog a szíve viccesnek tartom. Ők a nemzet egységén a saját szavazóik egységét értik (2/3-ami ténylegesen a választókorú lakosság 1/3-a!). Amikor lemondatják Schmitt-et merth. nem tudja biztosítani a nemzet egységét az azt jelenti, hogy ennek a tábornak az egysége látszik megbomlani plági ügyben. Ez az egyetlen, amitől tartanak. Aki nem őket like-olja, az számukra nem nemzet. Ennek tükrében igen vicces a 15 millió magyarban gondolkodásról beszélni. Ebben az egész ügyben ez döbbentett meg leginkább, mert most esett le igazán, hogy ezek a fiúk valóban azt gondolják, hogy ők a NEMZET.

2012. április 4., 09:02 Bihari Ernő

Orbán szarva beletörött a saját frakciójába és saját médiájába. Innentől kezdve nem lesz megállás. Mert mint tudjuk, azért a víz az úr. Az meg alámossa bizony a legerősebb falakat is. És akkor lesz majd az igazi földindulás…

http://www.vagy.hu//tartalom/cikk/1997_lemondott_a_bulvarkacsa

2012. április 4., 08:53 augur

De csak akkor, ha minden jobb- és baloldali diktatúra kísérlet ellen megmarad a szellemi szabadság hívének, védelmezőjének!

2012. április 4., 08:45 augur

Hát, a vakok között a félszemű is király alapon, elgondolkodtató.

2012. április 4., 07:30 Békés Gábor

Adj rá subát, kezébe juhászkampót, puszta ország királyának ő a legjobb! Komondornak kölcsön veszi,a sintért, csendőrnek jobbik régen jelentkezik!

2012. április 4., 06:59 frenki

Hogy miért hezitál Kövér? Egyértelmű. Az egész ország tudja, hogy fúrta Plagi bácsit. Tudja mindenki, hogy minden álma köztársasági elnöknek lenni. (Még ha ő is csinálta ki plagit, amire van esély, titkosszolgálati múlt, megzsarol néhány volt ügynököt, előkerül plagi dossziéja) Szóval ha most elvállalja, azzal a neten és a sajtóban kegyetlen támadásokat fog kapni, hogy csak erre várt, hogy plagi elmenjen stb... A másik, hogy most köztársasági elnöknek lenni bizony nem lesz könnyű.

A rendszert plagi eléggé meggyengítette, az utána jövőre szemeződik minden szem, nem lesz egy nyugodt perce, az élete minden momentumát boncolgatni fogják, a neten minden döntését skeccerek és mémerek várják majd. Ezt pedig a tudottan hirtelen haragú és kritikát nehezen tűrő Kövér nem viselné.

Amikor utoljára kormányon voltak a kommunikáció nem volt ilyen fejlett. Tudták kontrollálni a kritikákat, a karaktereik lejáratását. Ma már ez lehetetlen, Plagi ebbe bukott bele, hogy a Fidesz stratégiai stábja még mindig nem fogta fel, hogy képtelenek kontrollálni az internetet ezáltal teljesen összeomlott a kommunikációjuk.

Kövér persze, hogy hezitál, nem hiányzik neki, hogy nap-mint-nap támadják, viccek központja legyen döntései és Fideszes hovatartozása miatt. Tudja, ha elvállalja egy vesszőfutás lesz az élete de a következő egy éve mindenképpen.

Az is bejátszhat a döntésbe, hogy az IMF megállapodást ratifikálnia kell a közt. elnöknek, ezért ragaszkodott foggal körömmel Orbán Plagihoz, mert ő simán aláírta volna, utána mehetett volna, na Kövér alapból EU-ellenes, és nem hiszem, hogy a nevét akarja adni egy ilyen szerződéshez. EGyszerűen nem tudná elviselni, hogy alá kell írnia, hogy később az ő neve alatt fut a megállapodás.

2012. április 4., 06:12 Dezső Botka

Milyen lenne?Nem kell sokat mondani róla,csak nézni kell a parlamenti tevékenységét.Méltó képviselője lenne a fidesznek,nem pedig az országnak.Annak idején kár volt pénzt költeni a taníttatásukra.

2012. április 4., 05:44 Smitti

Nos nem egy ilyen alpári bugris parasztosan bunkó embert kéne odatenni, meg ugy emlékszem neki is volt valami probléma az elő életében anno a postabank bukása és olajszőkitésnél is felmerült a neve mint a pintér-é.

2012. április 4., 04:33 Balogh Ágnes

Még egy. Ezzel elő lehet készíteni a Jobbikkal való összeborulást. Radikális jobboldali cezúra jön.

2012. április 4., 04:28 Balogh Ágnes

Nagy bajban leszünk. De OV megmondta, tőle jobbra álló, karakteres államfőt akar. Ez Kövér. Ha valaki igazán megosztja a társadalmat, az ő lesz. A külkapcsolataink is romlanak, lásd legutóbbi nyilatkozatát. Most kezdődik igazán a szabadságharc. Mi meg szívunk.

2012. április 4., 04:14 Beres Alex

Andrássy mit billentett? Hova? Szerencsétlenkedtek csak.

2012. április 4., 04:12 Beres Alex

Paraszti nyílt gorombaság, vagy arctalan massza. A népnek kenyér és cirkusz jár. Döntési jogát rég elvették. Minek is: a kínálat siralmas.

2012. április 4., 00:49 Mage Andy

Királyság lesz?
http://endresy.blogspot.com/2012/04/koztarsasagi-kiralysag-kancellarja-fele.html

2012. április 3., 23:20 strom

Nem járnánk jól z biztos.http://kmdholding.com/huf7s08

2012. április 3., 23:18 Dóczi István

Most hagyta magára ezt az ezer sebből vérző embert a "hitközössége",
amikor egy baráti,bíztató jó szó,egy elejtett könnycsepp,egy
"vissza várunk" bíztatás nagyon is jól esne neki azok után,hogy Ő kimondta az ítéletet a DOKTORI TANÁCS és a SZENÁTUS jogtalan és etikátlan döntése kapcsán.Így jár aki pápább a pápánál.Csak azt kérem
a környezetétől,hogy mondják meg neki: üljön nyugodtan,mert már jön a nővérke,aki bevezeti a professzor úrhoz és tőle megkaphatja a szaktanácsot a PhD kiizzadásához.

2012. április 3., 23:05 Angyal Gyula

Ez az ember nincs felkészülve sem erkölcsileg, morálisan sem etikailag még ahhoz a beosztáshoz sem amit jelenleg betölt. Nemzetközi szinten az elefánt a porcelánboltba szindróma lenne.Nem egy gróf Andrássy Gyula aki kifinomult érzékkel tudná a számunkra fontos dolgokat a javunkra billenteni.

2012. április 3., 22:55 benerzso

Aki ezt végighallgatja, képet kaphat arról, milyen elnök lesz Kövér László:
http://www.youtube.com/watch?v=RHp28RIZ8ko&feature=share

És milyen rémálom vár Magyarországra. Ezt igazolja ez a nyilatkozata is:
http://www.stop.hu/kulfold/kover-laszlo-uzent-az-imf-nek-hitelt-kell-nyujtania-magyarorszagnak/1021139/

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Milyen államfő lenne Kövér László?
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Hirdetés
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X