szerző:
hvg.hu

Előre kell köszönnöm, előre kell engednem, lehetek én akárki, a főnök az Áder - magyarázta Orbán Viktor tavaly nyáron a kamera előtt, miért kell a "Janó" hívására elköszönnie Michelisz Norbert autóversenyzőtől, akinek a versenyautóját a Parlament parkolójában tekintette meg. A videó a Tv2 archívumában látható.

Nem akarom félbeszakítani, de a Janó már nagyon mérges - szakította félbe Orbán Viktornak Michelisz Norbert BMW-s autóversenyzővel folytatott beszélgetését a kormányfő sajtósa tavaly júniusban. A Tv2 vágatlan felvételén ezt Orbán a sportoló felé fordulva úgy kommentálja, hogy "megyek, mert az Áder az meglincsel engem. Nem olyan kedves ember, mint maga".

Akkor ki a főnök? - kérdez vissza az autóversenyző, mire Orbán azt feleli: "az Áder a főnök". Ezt meg is magyarázza: "Tudja, miért van ez? Mert együtt jártunk egyetemre és akkor mi melóztunk végig az egyetem alatt, hogy legyen pénzünk... mindenfajta istállókban, meg csirkéket pakoltunk. És ő volt a munkafőnök, a brigadéros. És aki a brigadéros, az élete végéig ő a főnök. Lehetek én akárki, a főnök az Áder". Előre kell köszönnöm, előre kell engednem, ennek ez a rendje - tette hozzá nevetve Orbán Viktor.

A jelenet az alábbi videón 1:40-től látható.


A Fidesz elnöksége pénteken déltől ülést tartott, hogy megtárgyalják, kit jelölnek a távozó Schmitt Pál államfő helyére. A hvg.hu forrásai szerint a párt jelöltje Áder János, aki jelenleg idehaza nem politizál, az Európai Parlament néppárti frakciójában ül. Lapunknak fideszes források azt mondták, Áder a jelöltségre egyelőre nem bólintott rá.
Út a Sándor-palotáig? - Nagyítás-fotógalériánk Áder János pályafutásáról
©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!