A polgármester szerint nem Keszthelyen kutat az OLAF

2012. május 15., kedd, 21:19
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Nem folytat vizsgálatot Keszthely belvárosának európai uniós támogatással megvalósuló felújítása ügyében az Európai Bizottság Európai Csalás Elleni Hivatala (OLAF) - tájékoztatta a város polgármestere közleményben kedden.

A keszthelyi vizsgálatról szóló hírek azután láttak napvilágot, hogy a Közgép Zrt. hétfőn közleményben tudatta, az OLAF nem a céget vizsgálja, hanem egy magyarországi város központjának felújításáról kért adatokat a társaságtól. Ruzsics Ferenc (Fidesz-KDNP) a sajtóban megjelenteket valótlan híresztelésnek nevezte, hozzátéve, hogy az önkormányzat tudomása szerint az a vizsgálat, amelyben a Közgép Zrt. adatszolgáltatóként vesz részt, nem érinti a keszthelyi beruházást. 

A keszthelyi városházára "semmilyen megkeresés, felülvizsgálati értesítés, hivatalos irat ezzel kapcsolatban nem érkezett" - fogalmazott. A polgármester közölte:
az önkormányzat törvényesen, minden vonatkozó jogszabályi előírást betartva járt el a történelmi belváros rehabilitációját és a gyalogos térrendszer kiterjesztését célzó projekt első és második ütemének közbeszerzési eljárásánál. 

A keszthelyi projektek közbeszerzését "a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Közbeszerzési Felügyeleti Főosztálya, a Közbeszerzési Döntőbizottság és közreműködő szervezetként a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség is áttanulmányozta, ajánlásokat tett és megfelelőnek találta" - közölte Ruzsics Ferenc, kiegészítve ezt azzal, hogy a város honlapján minden nyilvános adat megtalálható a projektről.

Keszthelyen két lépcsőben csaknem 1,9 milliárd forintos fejlesztéssel újul meg a belváros. Az első ütem munkálatairól 2010 augusztusában Manninger Jenő, a NYDRFT elnöke elmondta: az 1 milliárd 158 millió forintos fejlesztéshez a régiós fejlesztési tanács 530 millió forint támogatást nyújtott, a fennmaradó összeget a város biztosítja.

Ruzsics Ferenc az újabb nyertes pályázatot követően 2011. november 16-án elmondta, hogy a második ütem teljes költsége mintegy 730 millió forint. Ehhez az önkormányzat 125 millió, a város tulajdonában lévő Keszthelyi VÜZ Nonprofit Kft. pedig 49 millió forint önrészt vállalt, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács (NYDRFT) ugyanakkor közel 540 millió forint támogatást ítélt meg.

A második fejlesztési lépcsőben a város által indított első közbeszerzési eljárás eredménytelen volt, mert az egyetlen pályázó ajánlata nem fért bele az előzetes tervek szerinti költségvetési keretbe. A megismételt eljárás - több költségcsökkentő tárgyalási fordulóval - már sikerrel járt, a beruházás első ütemét is megvalósító konzorcium, a Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt., illetve a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. közösen nyerte el a munkákat.

Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén
Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén

Civil szervezetek sokaságának működése kerül veszélybe, mert az adózók fele nem rendelkezik az 1%-ról. Ennek a furcsa „közömbösségnek” az okát kutatjuk.

Hirdetés


A polgármester szerint nem Keszthelyen kutat az OLAF
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Hirdetés
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X