szerző:
hvg.hu

Érzelmileg túlfűtött nyílt levelet írt az izraeli nagykövetnek Vona Gábor, a Jobbik pártelnöke. A levélben jövendölést tesz arról, mi fog történni, ha a Jobbik kormányra kerül. Vona a nagykövet hétfői levelére reagált, amelyben a diplomata azt kérte, vonják vissza az antiszemita újságíró, Szaniszló Ferenc kitüntetését.

Nyílt levelet írt Vona Gábor Jobbik-elnök Izrael magyarországi nagykövetének hétfő este. Az Ilan Mor nagykövetnek szóló levelét Facebook-oldalán tette közzé a szerző. Előző nap a nagykövet levélben kérte a kormányt, hogy vonják vissza Szaniszló Ferenc antiszemita nézeteket hangoztató tévés újságíró Táncsics-díját.

Magyarország német megszállásának 69. évfordulója előtt egy nappal kelt levelében Vona egyebek mellett a következőket válaszolta.

"Szaniszló Ferencet támadja, azt az újságírót, aki a magyar külpolitikai újságírásban azon nagyon-nagyon kevés ember közé tartozik, aki hozzá mer nyúlni tabutémákhoz is.(...) Ha valami jogsértőt, törvénybe ütközőt tett, mondott, akkor menjen és tegyen feljelentést, senki nem gátolja önt ebben. De azzal túllépett egy határt, hogy ide delegált diplomataként a magyar kormányt, ezáltal Magyarországot utasítgatja. (...) Mi köze van ahhoz, hogy Magyarországon ki és milyen díjat kap?"

"(...) abban a pillanatban, hogy kormányra kerülünk, Gyöngyösi Márton lesz a külügyminiszter, Szaniszló Ferenc pedig a Médiahatóság élére kerül. Önt pedig udvariasan hazaküldjük" – ígéri Vona Gábor Ilan Mórnak.

"(...) ön a legerősebb világlobbival rendelkező állam diplomatája, fegyverek, pénz, média, hatalom és minden az ön oldalán áll. Én meg csak egy magyar vagyok. Ráadásul ön szerint még antiszemita is, így egyáltalán nem kell foglalkoznia velem. De jelzem, hogy nagyon téved. Nem vagyok antiszemita" – tesz önvallomást Vona Gábor.

"(...) visszataszítónak tartom bármely nép vagy nemzet világuralmi törekvéseit. A zsidóságét is. (...) Jó, ha hall más véleményt is a sok talpnyalás mellett. Ugyanis amit írok, az nagyon sok magyar ember véleménye egyben. Elegünk van abból, hogy bármilyen ország bennünket kioktasson és utasítson! Különösen nem vagyunk hajlandóak egy olyan országtól elfogadni ezt, amely polgárai alapvető jogait és nemzetközi szervezetek határozatait veszi semmibe" – fakad ki a pártelnök.

"Én soha nem leszek Izrael kutyája, mint itt az összes parlamenti párt. Érti? Soha!" – folytatódik a levél érzelmileg túlfűtött része.

Vona a levél elején nehezményezi, hogy pár hónappal korábbi levelére nem érkezett válasz az izraeli nagykövettől. "Persze, hogy nem válaszolt, tudtam én, hogy nem fog. Hiszen akkor lelepleződött volna, hogy ami ellen nálunk ön is tüntetett, az az önök országában mindennapi gyakorlat" – írta a Jobbik-elnök.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!