szerző:
MTI/Világgazdaság

A korábbinál nagyobb szerepet szán a kormány az államnak a tankönyvellátás területén – írja a Világgazdaság pénteki számában, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) tájékoztatására hivatkozva.

A tárca oktatásért felelős államtitkársága azt közölte a lappal, hogy a tananyag egységes tartalmi szabályozása feleslegessé teszi a jelenleg átláthatatlan, a valódi választás lehetőségét korlátozó tankönyvválasztékot. Mint írták, a kormány nem foglalkozik az "egy évfolyam, egy tárgy, egy tankönyv" híreszteléssel.

Több kiadó ugyanakkor a tankönyvkiadás államosításától tart; a Tankönyves Vállalkozók Országos Testületének elnöke, Szarvas-Ballér Judit azt nyilatkozta: ez esetben több kiadónak is be kell fejeznie működését.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!