szerző:
Kósa András
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Gyermeket vár Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége - tudta meg a hvg.hu. A kisbabát februárra várják.

Február közepére várja ötödik gyermekének érkezését Gyurcsány Ferenc - tudta meg a hvg.hu. Az információt kérdésünkre maga a DK-elnök erősítette meg, aki még annyit árult el: még azt sem tudják, hogy kisfiú vagy kislány, így a nevén sem gondolkodnak egyelőre.

A politikusnak első házasságából van két fia, Péter (1988) és Bálint (1990), míg második feleségétől, Dobrev Klárától két gyermeke született, Anna (1996) és Tamás (1997).

Új taggal bővült a volt kormányfő családja
©

A most 42 éves Dobrev Klára a Velvetnek még 2004-ben ezt nyilatkozta a gyermekvállalásról: „Amikor egyetemre jártam én is azt gondoltam, hogy majd 30 éves koromban lesz esetleg egy gyerekem. Ehhez képest már 24 éves koromra lett majdnem négy. 22 éves voltam, amikor megismerkedtünk Ferivel, és 24 évesen szültem Annát, majd egy évvel később Tamást, és mellettük ott volt Péter és Bálint is. Korán szültem, de nem bántam meg, és mostanában már a barátnőim is kezdenek irigyelni, hogy már nagyobbak a gyerekeim. Annak is örülök, hogy ilyen kicsi a korkülönbség köztük, mert nagyon jól megértik egymást mind a négyen.”

A volt kormányfő családja gyakran szerepelt a nyilvánosság előtt, Dobrev Klára miniszterelnök-feleségként is vállalt közéleti szerepet, az egészséges életmód mellett kampányolt, de emlékezetes volt az az eset is, amikor a kamerák kereszttüzében „futamította meg” a Szemlőhegy utcai villa előtt éppen sajtótájékoztatót tartó Répássy Róbertet. (Dobrev Klára erről utólag azt nyilatkozta, csak szerette volna megkérdezni a képviselőtől, hogy milyen ügyben nyilatkozik, de ő sietősen befejezte mondanivalóját, és elment.)

Dobrev Klára legutóbb a választási kampányban vállalt nyilvános szereplést, márciusban a DK-s képviselőjelölt Kerék-Bárczy Szabolcs vendégeként beszélt a politikához fűződő viszonyáról – miközben a volt kormányfő otthon feküdt megfázással. Az Index riportja szerint többek között arról beszélt, „ma Magyarországon nagyon tradicionálisan gondolkodnak a nőkről, a nők szerepéről, és ez óriási baj. Mert bár a nők nem okosabbak, szebbek vagy intelligensebbek a férfiaknál, viszont pont annyira okosak, szépek vagy intelligensek. Éppen ezért pazarlás nem használni azt, ami a nőkben van. Például a politikában: ha több nő vesz részt benne, kisebb a korrupció esélye, mivel bár a nők nem tisztességesebbek, viszont kockázatkerülőbbek a férfiaknál.”

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!