szerző:
hvg.hu

Erre hivatkozva nem hozott le a nemzeti hírügynökség egy MSZP-s közleményt, ami Tiborcz és Orbán Ráhel festményvásárlására reagált, pedig az esküvőjükről az MTI is hozott le fotót. A miniszterelnök veje milliárdos értékben nyert el közbeszerzéseket, gyarapodásáról a közmédia is rendszeresen tudósít. A Fidesz kampányrendezvényeinek is gyakori szereplője.

Közleményt juttatott el az MTI-hez Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő, vagyonosodási vizsgálatot követelve Tiborcz István, a miniszterelnök veje ellen. Bangóné arra a hírre reagált, amely szerint Orbán Ráhel és férje, Tiborcz hétmillió forintért vett két műalkotást a Kieselbach aukcióján.

"Felháborítónak tartjuk, hogy az Orbán-kormány csak nyomorúságos fizetést ad az embereknek, miközben a közpénzekbe nyúlkáló miniszterelnök veje 7 millió forintot költött két festmény megvásárlására" – írta volna az MSZP-s politikus a Magyarnarancs Online beszámolója szerint.

Az MTI azonban nem hozta le a közleményt, arra hivatkozva, hogy a náluk közzétett hírek nem sérthetik mások személyhez fűződő jogait, "különös tekintettel a közszereplőnek nem minősülő személyek személyiségi jogaira". Kivéve akkor, ha egy személyében érintett magánember ad közre reakciót. Tiborcz Istvánt tehát nem tartják közszereplőnek.

Az alábbi fotót Tiborczék esküvőjén egyébként a kormányfő hivatalos fotósa, Burger Barna készítette. Fotóit az MTI is lehozta.

©

Habony Árpáddal, a miniszterelnök nem tudni hol alkalmazott tanácsadójával is hasonló volt a helyzet: a rendőrség arra hivatkozva nem árulta el, hogy megbírságolták-e, hogy nem közszereplő – ezt amúgy a Belügyminisztérium sajtósa döntötte el. A Fővárosi Törvényszék azonban felülbírálta ezt, és hivatalosan is kimondta, hogy Habony közszereplő.

Közszereplő-e Tiborcz?

Tiborcz István volt cége milliárdos értékben nyert el közbeszerzéseket, ezügyben a rendőrség és az Európai Csalásellenes Hivatal is nyomoz. Gyarapodásáról a közmédia is rendszeresen tudósít. Orbán Viktor Facebook-oldalán rengeteg kép jelent meg róla, az MTI fotóin is gyakran szerepel. A Fidesz kampányrendezvényeinek, a legnagyobb bulvárlapok címoldalainak is szereplője. Esküvője nagy nyilvánosság előtt zajlott. Mindezek ellen sosem tiltakozott.

Ezen a 2014-es képen nem nevesítette őt az MTI
©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!