szerző:
hvg.hu

Hétfőn sugározták először a magyar közszolgálat első kínai híradóját, mindjárt az orosz nyelvű hírek után. A kínai nyelvű híradás elindításában fontos szempont volt, hogy Kína stratégiai jelentőségű gazdasági partnere Magyarországnak – írta az MTVA.

Az angol, német és orosz nyelvű híradások után január 4-től elindult a közmédia M1 csatornáján a kínai nyelvű híradó is, ahogy arról a hvg.hu már október végén elsőként beszámolt.

A szintén mindennap, az orosz híradó után jelentkező kínai híradó illeszkedik a már megszokott angol, német és orosz híradások koncepciójába – közölte kedden az MTVA.

A kínai nyelvű híradás elindításában fontos szempont volt, hogy Kína stratégiai jelentőségű gazdasági partnere Magyarországnak – írták.

Az ázsiai térséggel, kiváltképp Kínával több külföldi hírcsatorna kiemelten foglalkozik. A közmédia fontosnak tartja, hogy a hazánkban élő, dolgozó kínai állampolgárokat is tájékoztassa mind a magyar politikai, mind a gazdasági döntésekről – írták.

Ilyen Győr és a magyar rendőrök kínaiul
©
©

Semmivel nem összemérhető érzés, amikor a magyar hóhelyzetről vagy a rendőrökről ékes kínai nyelven hallhatunk. Az első kínai híradó bőven megér öt percet az életünkből.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!