szerző:
hvg.hu

A magyar kormány további jogi lépéseket tervez a The New York Times Magyarországgal kapcsolatban közölt valótlan állításai miatt, ha a lap rövid időn belül nem tesz eleget a magyar állam korrekcióra vonatkozó kérésének – mondta a Magyar Időknek Kovács Zoltán kormányszóvivő.

Az amerikai újság cikke szerint egy szír nő azt állította, hogy egy magyar börtönőr súlyosan bántalmazta, mert elutasította a közeledését – idézte fel a Magyar Idők.

A cikkben megfogalmazott állítás a büntetés-végrehajtás szerint nem fordulhatott elő, mert a magyar bv-intézetekben kizárólag felnőtt férfiak voltak és vannak idegenrendészeti őrizetben, a bevándorlási hullámban érkező nőkkel a hazai börtönőrök nem kerültek és kerülhetnek kapcsolatba.

©

A Magyarországot érintő állítások kiigazítását a magyar kormány a Külügyminisztériumon, illetve a New York-i magyar főkonzulátuson keresztül kérte, mert a The New York Timesban megjelent cikk a Belügyminisztérium felügyelete alá tartozó büntetés-végrehajtás alkalmazottját gyanúsítja meg bűncselekménnyel.

Mivel a magyar megkeresésre egyelőre nem érkezett visszajelzés, nagy valószínűséggel a Magyarországot rossz fényben feltüntető amerikai sajtóhír visszavonására a lap együttműködésével már nem igazán lehet számítani – tette hozzá a lap. Ezt a feltételezést erősíti a beszámoló szerint, hogy a Magyar Idők kérdéseire továbbra sem válaszolt a The New York Times szerkesztősége.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!