szerző:
hvg.hu

A két férfi először elrabolta a látássérült férfi táskáját, benne pénztárcájával, kulcsával irataival, majd elmentek a lakására, és a kulccsal be akartak jutni, de megzavarta őket a férfi fia, így elmenekültek. A héten fogták el őket a rendőrök, előzetesbe kerültek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi rendőrkapitánysága eljárást indított rablás bűntett és lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt P. László 30 éves budapesti lakos és egy 29 éves pusztadobosi férfi ellen – olvasható a rendőrség honlapján.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a két férfi 2015. szeptember 1-jén 21 óra 45 perc körül egy Pasaréti úti buszmegállóban megpróbálta lerántani a sértett válláról annak táskáját. A látássérült férfi, hogy ezt megakadályozza, ráfogott a táskájára, emiatt dulakodás alakult ki a három férfi között. A sértettet a földre rántották, majd a megszerzett táskával, benne a sértett pénztárcájával, személyes irataival, lakáskulcsával és mobiltelefonjával együtt elmenekültek a helyszínről.

Az elkövetők 45 perc elteltével megjelentek a sértett XIV. kerületi lakásánál és a korábban eltulajdonított kulccsal megpróbáltak bejutni a lakásba. A két férfinak sikerült kinyitnia az ajtó biztonsági rácsát, de az ajtót már nem tudták, mert a sértett fia megzavarta őket. P. László és társa elmenekült a helyszínről.

A rendőrök a két férfit január 11-én Kispesten elfogták, előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket. Velük szemben – őrizetbe vételük mellett – a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi rendőrkapitánysága folytatja le, egyben előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amelyet az illetékes bíróság január 13-án elrendelt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!