szerző:
MTI

A Jobbik úgy látja, az, hogy Tarlós István és Orbán Viktor közötti finanszírozási vitában Habony Árpád közvetített a felek között, azt is jelenti, hogy a kormányfő hazudott, és korábbi állításával ellentétben mégiscsak van Habonynak kormányzati szerepe.

Tisztázza Habony Árpád szerepét a kormányfő - szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt a szélsőjobboldali párt az MTI-hez eljutattott közleményében.

A Jobbik szerint ugyanis Orbán Viktor miniszterelnök korábban feltételezhetően nem mondott igazat Habony Árpád kormányzatban betöltött szerepéről, ezért azonnal magyarázatot kell adnia az ügyben.

Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóját követően telefonon az MTI-nek azt mondta, a kormányfő tavaly áprilisban kijelentette, "nem ismer Habony Árpád nevű személyt és a kabinet kifizetési listáján sem szerepel ilyen név".

Ezzel szemben Tarlós István főpolgármester a napokban, a Budapest és a kormány közötti finanszírozási vita végén köszönetet mondott Habony Árpádnak, aki közvetítőként járt el közte és a miniszterelnök között - fejtette ki Szilágyi György, aki szerint ebből az derül ki, hogy Orbán Viktor hazudott, és Habony Árpádnak van kormányzati szerepe.

Kiemelte, súlyos kérdéseket vetne fel, ha kiderülne, a kormányfő "az utcáról bíz meg ismeretlen embereket hasonló ügyekben", ezért a Jobbik szerint a kormányfőnek minél hamarabb tájékoztatnia kell a közvéleményt a valóságról.

A Jobbik saját maga és Kovács Béla szerepét tisztázza –válaszolt a Fidesz, Szilágyi György nyilatkozatára.  A Fidesz közleménye szerint, a Jobbik Európa legsúlyosabb korrupciós botrányába keveredett, európai parlamenti képviselőjüknek az EP felfüggesztette mentelmi jogát kémkedés gyanúja miatt, amire még nem volt példa. Vona Gábor hosszú hónapok óta nem ad választ az embereknek arra a kérdésre, hogy valójában milyen idegen hatalmi érdekeket szolgál, és mennyi pénzért teszi azt!

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!