szerző:
hvg.hu

Mégiscsak diplomata lesz Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap ­(MTVA) volt vezérigazgatója, írja a Nol.hu. Amikor augusztusban először lehetett erről hallani ezt, még határozottan cáfolta.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tegnap a portálnak megerősítette: Szabó László Zsolt a minisztérium állományában van, de jelenleg nincs semmilyen diplomáciai megbízatása. Viszont a Nol.hu úgy tudja, hogy hamarosan lesz.
A hírek szerint Új-Zélandon vagy Törökországban kaphat vezető beosztást.

Szabó László Zsolt másfél évig volt az állami média vezetője. Tavaly augusztusban viszont indoklás nélkül mondott le. A Nol.hu szerint döntésében az is közrejátszhatott, hogy a cég már nyárra nehéz pénzügyi helyzetbe került. Szabó László Zsolt az első Orbán-kormány idején már dolgozott a Külügyminisztériumban, miután 2001 elején lemondott az MTV elnöki posztjáról. Ausztráliában, a canberrai magyar nagykövetségen kulturális attaséként dolgozott.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!