szerző:
MTI/hvg.hu

Zacher Gábor toxikológus a törökszentmiklósi esettel kapcsolatban mondta el: nem elég a drogterjesztőt elfogni, a vásárlói oldalon van szükség értékrendváltozásra, hogy "merjenek jó döntést hozni" az emberek.

Nem annyira az eladókon, hanem inkább a vásárlókon múlik, hogy működik-e a kábítószerüzlet - mondta Zacher Gábor toxikológus az M1-en szombaton.

Hiába fogják el a "dílert", amíg van kereslet, addig jön helyette másik. A vásárlói oldalon van szükség értékrendváltozásra, hogy "merjenek jó döntést hozni" az emberek - hangsúlyozta. Zacher szerint sokszor az eladó sem tudja, valójában milyen szert árul.

A toxikológus erről azzal kapcsolatban beszélt, hogy több embert - köztük két várandós nőt - súlyos állapotban vittek kórházba a mentők Törökszentmiklósról egy veszélyes, új pszichoaktív anyag fogyasztása miatt az elmúlt napokban.

©

A rendőrség szerint csütörtök éjszaka és péntek délelőtt vittek több embert kórházba súlyos állapotban Törökszentmiklósról, miután egy veszélyes, új pszichoaktív anyagot fogyasztottak. Zacher pénteken azt mondta, botrány, hogy várandós nők is fogyasztottak az anyagból.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet ügyeletes orvosa úgy nyilatkozott, hogy két terhes nőt vittek be hozzájuk, császármetszést hajtottak végre rajtuk. A két nőt intenzív osztályon ápolják. Az újszülötteket Budapestre, az 1-es számú gyermekklinikára vitték.

Zacher Gábor az M1 híradójának péntek este azt mondta: a fiatalok ismert szereket, úgynevezett alfa-PVP-t, illetve pentedront fogyasztottak, amelyek két-három éve jelentek meg a piacon, nagyon "népszerűek" és sokat is foglalnak le belőlük a rendőrök. Mindkét szer önmagában is alkalmas arra, hogy életveszélyes állapotot okozzon, de együtt különösen – magyarázta.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!