szerző:
hvg.hu

Bár a Kövér László vezette Országház visszamondta a Magyar Nemzet előfizetését a képviselők számára, valamint a kormánypárt is indexre tette a napilapot, Németh Szilárd rezsibiztost még Orbán Viktor tavaszi ülést indító beszéde sem tarthatta vissza attól, hogy a Simicska-lapot olvassa a miniszterelnök háta mögött.

Igencsak hányattatott sorsú lett a kormánypárt körében, illetve a parlamentben a Magyar Nemzet az utóbbi időben. Január 1-én lemondta a Magyar Nemzet előfizetését az Országgyűlés Hivatala, az Országház alelnökei és a bizottsági elnökök is hiába akartak volna rendelni az erre szolgáló keretből, nem tehették. Kövér László korábban egyenesen ellenzéki médiumnak nevezte az egykor a kormánypárt által sokat forgatott, állami hirdetésekkel ellátott lapot.

A frakciók továbbra is szabadon dönthetnek a laprendelésről, de nem kizárható, hogy Németh Szilárd maga vásárolta Magyar Nemzettel jelent meg a parlament tavaszi ülésszakának nyitóülésén. Az olvasástól Orbán Viktor felszólalása sem tarthatta vissza, érdeklődve lapozzta át napilapot - az M1 közvetítésében a jelenetet a Tumblr-en l3v3e szúrta ki.

©

Később az is kiderült, hogyan jutott Németh Szilárd a letiltott laphoz. Szél Bernadett, az LMP társelnöke hétfőn a Facebookon közölte: az ő frakciójuk terítette az újságot az ülésteremben. "Orbán kapott egyet a kezébe is, mert az elsőt villámgyorsan eltüntette" – írta Szél Bernadett.

Elkezdődött a parlament tavaszi ülésszaka -- nemrég Kövér László házmesterkedett egy nagyot és kirakta az egyik mértékad...

Posted by Szél Bernadett on Monday, 15 February 2016

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!