szerző:
hvg.hu

A két és fél hónappal ezelőtt fegyverrel és lőszerekkel elfogott magyar radikálisokat még mindig nem gyanúsítják terrorcselekmény előkészületével – írja a Magyar Nemzet.

A tavaly november 21-én a Terrorelhárítási Központ (TEK) által elfogott két fegyveres férfi ellen annak ellenére lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés a gyanú, hogy állítólag terrorcselekményre készültek – írja a Magyar Nemzet. A két férfit, a 62 éves gödöllői M. Pétert és a 60 éves budapesti R. Gyulát Újbudán fogták el, állítólag a XII. kerületbe tartottak fegyverrel teli Volvójukkal, hogy merényletet kövessenek el. A Blikk akkor azt írta, hogy Orbán Viktor volt a célpont, és ezt nem cáfolta azóta sem senki.

©

Az is kiderült, hogy a nyomozók a két férfit – akik vélhetően a Magyar Nemzeti Hadsereg nevű csoport tagja – lehallgatták, ennek során rögzítettek olyan mondatokat tőlük, amelyek szerint "Meg kell győzni a mostani vezetőket, hogy adják fel a hatalmukat. A meggyőzés lehet persze egy darab ólom formájában, a fejbe”; „Végre fegyvert fogunk, kinyírjuk az összes rohadék alacsonyrendű génhulladékot magunk közül, együtt a kormányokkal, akik ma hatalmon vannak”.

A Magyar Nemzet cikke most arra emlékeztet, hogy a Nemzeti Nyomozóiroda minden bizonnyal meggyanúsította volna már a két férfit legalább terrorcselekmény előkészületével, erre azonban továbbra sincs bizonyíték, a lehallgatott beszélgetések zavarosak, így azok nem elegendőek a bizonyításra, ezért továbbra is "csak" lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés gyanújával nyomoznak ellenük. A két férfi előzetes letartóztatását február végéig hosszabbították meg – írta a Magyar Idők szilveszter napján.

A Népszabadság pedig már decemberben arról írt, hogy olyan bizonyítékok kerültek elő a két elfogott férfinél tartott házkutatáson, amelyek kétségbevonhatatlan szándékról árulkodnak.

Annak idején amúgy két különböző, veszélyesnek ítélt csoportot kapcsolt le a TEK, de sikerült belekavarodniuk a dolog kommunikációjába, így sokáig úgy tűnt, mintha egy bandát kapcsoltak volna le.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!