szerző:
MTI

A fővárosi önkormányzat ez évi összevont költségvetéséről is dönthet szerdán a Fővárosi Közgyűlés. Napirenden lesz még egyebek mellett a szmogriadóról szóló rendelet módosítása.

A rendelettervezet az önkormányzat költségvetési bevételét 228 milliárd 86 millió forintban, míg kiadásait 313 milliárd 529 millió forintban állapítja meg. Az így keletkező 85 milliárd 443 millió forintos hiányt az előző év költségvetési maradványának – 70 milliárd 443 millió forintos – igénybevételével, valamint hitelszerződések alapján lehívni tervezett 15 milliárdból finanszíroznák.

A Tarlós István főpolgármester, Bagdy Gábor, pénzügyekért felelős főpolgámester-helyettes és Kovács Péter, a költségvetési bizottság elnöke által jegyzett tervezetben úgy fogalmaztak: "a 2016. évi költségvetés összeállítása minden eddiginél nagyobb nehézségek elé állította a fővárost".

A testület az ülésen több mint harminc előterjesztést tárgyalhat meg. A többi között dönthetnek a 2017-es vizes világbajnoksághoz kapcsolódó egyes fejlesztések megvalósításáról, valamint módosíthatják a szmogriadóról szóló rendeletet.