szerző:
hvg.hu

Gigatüntetést szerveznek a különböző állatvédő szervezetek szombaton Budapestre. A demonstrálók az állatkínzás ellen akarnak felszólalni, és azt követelik, hogy az állatokat bántalmazók ne kerülhessék el a büntetést.

Az állatkínzás ellen tartanak tüntetést szombaton Budapesten. A meghirdetett demonstráció a Facebook szerint fél 2-kor fog kezdődni a Nyugati pályaudvarnál, ahonnan a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Alkotmány utcán keresztül a résztvevők a Parlamenthez vonulnak majd.

A tüntetést 27 állatvédő szervezet közösen hirdette meg, de már több mint 100 szervezet csatlakozott hozzá, és a demonstrációval azt szeretnék elérni, hogy az állatkínzók ne kerülhessék el a büntetést.

Az esemény leírásában felidézik azt az esetet, amikor januárban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei deteki alpolgármester fia egy baseballütővel vert agyon egy kiskutyát, majd az erről készült felvételt megosztotta az interneten. A tiltakozók követelik, hogy a "deteki mészáros" ellen a lehető legszigorúbb büntetést szabják ki, és a büntetőeljárást ne söpörjék a szőnyeg alá azért, mert édesanyja, Gulyás Erzsébet a helyi alpolgármester.

Emellett követelik, hogy minden bántalmazott állat kapja meg azt a jogi védelmet, ami az állatvédelmi törvényben áll, és minden állatkínzó bűnhődjön meg tetteiért.

A szervezők azt kérik, a tüntetésre állatokat a várható nagy tömeg miatt a résztvevők inkább ne vigyenek magukkal, de aki tud, az viseljen kék sálat vagy szalagot, amely az állatvédelem nemzetközi színe. A tüntetésre csütörtök délelőttig közel 7500-an jelezték, hogy mennek, és majd' 9000-en érdeklődtek az esemény iránt.

A tüntetés miatt szombaton délután 2 és 3 között lezárásokra lehet számítani a vonulás útvonalán.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!