szerző:
hvg.hu

Másodfokú ítélet várható annak a tatabányai nőnek az ügyében, aki paranoiás állapotban 2014 márciusában kilökte akkor hatéves kislányát az ablakon, majd ő is utánaugrott. Mindketten túlélték a zuhanást, de a kislány maradandó károsodást szenvedett.

Agysérülése miatt maradandó fogyatékosságot szerzett egy nyolcéves kislány, akit anyja 2014. márciusban kilökött egy tatabányai ház ablakán. A nő a kislány után ugrott, de ő is túlélte az esést. Ügyében várhatóan csütörtökön dönt a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla – adta hírül a Bors.

A vádirat szerint J. Sz. Nóra visszahúzódó, antiszociális életre rendezkedett be a 2008-ban született kislánnyal. A lakásba nem engedett be senkit, a kislányt távol tartotta az óvodától, mert attól tartott, hogy ott bántanák, kiközösítenék. Mivel nem volt hajlandó kapcsolatba lépni az óvoda vezetőjével, a járási gyámhivatal lépett akcióba.

A hatóság határozatban eljárást indított a lány védelembe vételére, amitől csak nőtt az anya szorongása, hogy elveszik tőle a gyereket. Paranoiás, kétségbeesett állapotba került, majd 2014. március 18-án este, miután összeveszett a munkából hazatérő férjével, bezárkózott az akkor hatéves kislánnyal a gyerekszobába, majd kilökte őt a 8,6 méter magasan lévő ablakból az utca kövére. Az anya is utánaugrott, súlyos csonttöréses és zúzódásos sérüléseket szerzett.

A gyermeknek elsőre a feje és a mellkasa érte a földet, életveszélyes sérülést szenvedett. A szakvélemény szerint nála a gyógyulás után is funkciókiesés, funkciókárosodás marad vissza, amely maradandó fogyatékosságot jelent.

A nőt első fokon 11 év fegyházra ítélte, de ügyvédje felmentésért fellebbezett.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!