szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Dézsmálják az egyetemek kutatási pénzeit Hadházy Ákos szerint.

Több egyetemen is olyan projekteket talált, ahol valódi kutatásokra kaptak pénzeket, de kaptak partnert is hozzá, a partnerek viszont csak a pénzt vették fel, nem csináltak semmit, mondta Hadházy Ákos, az LMP antikorrupciós szakszóvivője az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Az LMP hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt tesz feljelentést az európai uniós egyetemi kutatási pénzek ügyében. A politikus szerint az egyetemekkel konzorciumban induló cégek "dézsmálják" az európai uniós egyetemi kutatási pénzeket.

 

Hadházy Ákos jobbról.
©

A Kaposvári Egyetemet és a Pannon Egyetemet említette példaként, hogy 2015-ös projektekben indokolatlan, "bizarr" tanulmányokra "elképesztő pénzeket" fizettek ki. Hadházy szerint a minisztérium határozza meg, hogy milyen projekt, hogyan kaphat pénzt, tehát ők a felelősök is azért, hogy azok aztán hogyan működnek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!