szerző:
-W-
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Schiffer András nagy levegőt vesz, és lemegy a mélybe, ahol Morvai Krisztina lakozik. Vélemény.

- Szevasz, Péter, itt Feri. Szemeket akarok kilövetni máma.

- Értettem, elnököm, de kurva nehéz ám ezekkel a gumigolyókkal bármit is eltalálni...

- Ne vitatkozz, csináld! Ha eleget lőttök, majdcsak sikerül. Tudod, hogy Berija babérjaira hajtok!

Csak így történhetett, és Schiffer András ezt biztosan tudja, mint ahogy az ufókról meg az antigravitációról is bizonyára pontos információi vannak.

Sose tartottam sokra, de határtalan optimizmusom mégis azt sugallta, hogy nem pont ugyanarra a krumpliáramkörre drótozták, amire Morvai Krisztinát, ha ez a név még forgalomban van egyáltalán.

De sajnos igen.

„Budaházy 13 év. Mennyi jár a szemkilövetésekért?”teszi fel a kérdések kérdését az egykori értelmiségi. Tehát a 2006-os tömegoszlatások során történt baleset – egy ilyen történt, Schiffer tudatosan hazudik már a többesszámmal – ugyanúgy előre eltervezett cselekmény volt, mint amikor Budaházyék bűnszövetkezetben robbantgattak meg lövöldöztek, meg vascsővel vettek elégtételt. Sőt: együtt tárgyalandó a két ügy.

Nyilván motoszkál még némi gyengeáram az agyában; tudja, mi különbség van aközött, hogy oszlatásra adunk utasítást kérdéses felkészültségű rendőreinknek, meg hogy focilabdába gyömöszölünk robbanóanyagot, hátha valaki majd belehal. De neki már mindegy, régóta mindegy. Gondolkodás nincs, enyém lesz a kincs. Vagy legalább Szili Katalin sarzsija. Haszontalan idiótából hasznos idiótává lenni, az végül is karrier.

Esetleg egy „szemkilövető törpepárt” beférhetett volna, kedves András, akkor lenne igazán látványos, milyen mélyre mész. Te Cousteau kapitány, te inverz Gagarin.

Van ennek közönsége, hogyne volna. Talán még nagyobb, mint amit az LMP valaha elért. Meg van ennek a röppályának alja. De nyugi, nincs már messze, nem kell odáig sokat kapálózni. Nagyot koppan ottan, azután, reméljük, elhallgat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!