szerző:
hvg.hu

Elmaradt közbeszerzések, ágyi poloskák, halott a vécében - lehangoló képet fest az e heti HVG a kórházi takarítási szolgáltatásokról.

A Dél-pesti Kórházban a mellékhelyiségben talált halott esete rengeteg kérdést vetett fel, az e heti HVG cikke a kórházi takarítások hátterét világítja meg. A Jahn Ferencről elnevezett intézményt duplán sújtja a sors: a szemészeti osztály nővérszobájában elszaporodtak az ágyi poloskák is. Ez utóbbi a közhittel ellentétben tiszta környezetben is megtörténet. De az biztos, hogy a kórházban van mit javulni a tisztaság terén: álláshirdetésben keresnek segédmunkásokat a feladatra.

A kórházban 2006 óta ugyanaz a cég, a Profi-Komfort Kft. végzi a takarítást, alig több pénzért – azóta nem is volt közbeszerzés kiírva. De hogy ez mennyi takarítást jelent, a tisztaságmenedzserek naponta hányszor mennek át a kórház helyiségein, nem tudni, mert a cég nem reagált a HVG megkeresésére.

A kórházak kreatívan tudják le a tisztítás gondját, van, ahol házon belül oldják meg a takarítást, amivel megspórolható a 27 százalékos áfa, de mindent a kórház menedzsmentjének kell megoldania.

További részletekért keresse a HVG-t az újságosoknál!