szerző:
hvg.hu

Bár a vizsgálatok, tanúmeghallgatások még tartanak, a Belügyminisztérium máris sietett közölni: itt nagy valószínűséggel nem történt bűncselekmény. Mirkóczki Ádámot, a Jobbik szóvivőjét egyébként nemzetbiztonsági védelem illeti meg, de azt nem a nyilvánosság előtt intézik – üzente Pintér minisztériuma.

A Jobbik szóvivője hétfőn riadóztatta a nyilvánosságot: betörtek a Jobbik irodájába a Képviselői Irodaházban. A "4. emeleti irodám tárva-nyitva, s mint kiderült, azt ismeretlenek feltörték! Ugye ez az irodaház, amely elvileg szigorúan védett objektum és biztonságos beléptetőrendszerrel rendelkezik" – írta a Facebookon Mirkóczki Ádám.

A Belügyminisztérium hétfő este közleményben reagált Mirkóczki állítására. Mint írták, a rendőrségre hétfőn dél körül jelentették be, hogy három irodaajtón "feszítési nyomokat" látott a Jobbik egyik önkormányzati képviselője.

A rendőrség, ahogy kell, helyszíni szemlét, tanúkutatást, adatgyűjtést végzett – írták. És most jön az érdekes rész:

A helyszíni szemle elsődleges megállapításai szerint két iroda ajtaján a természetes használatból, elhasználódásból, és nem erőszakos feszítésből származó sérülések láthatóak.

A harmadik záron klasszikus feszítési nyom szintén nem volt, de még szakértői vizsgálat kell, hogy megerősítsék vagy kizárják az esetleges idegen behatolás gyanúját – írta a Pintér Sándor vezette minisztérium.

A rendőrség mindhárom iroda zárszerkezetét lefoglalta. Az irodákban nincsenek arra utaló nyomok, hogy átkutatták azokat, és a jelenlegi adatok szerint semmi nem tűnt el. A rendőrség vizsgálja, hogy az irodákban elhelyezett számítástechnikai eszközöket arra illetéktelen személy használta-e.

Mirkóczkiék ajtaja

A szakértői vizsgálatok, tanúmeghallgatások még tartanak.

Azt is közölték, hogy a három iroda egyikét Mirkóczki Ádám használja két képviselőtársával közösen. Mirkóczkit mint a honvédelmi és rendészeti bizottság, valamint a nemzetbiztonsági bizottság tagját nemzetbiztonsági védelem illeti meg. De a nemzetbiztonsági védelmet az Alkotmányvédelmi Hivatal nem a nyilvánosság előtt, és nem nyílt megjelenéssel biztosítja – zárták közleményüket.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!