szerző:
Domány András

A Fidesz frakcióvezetője váratlan beismerést tett.

„A Fidesz frakcióvezetője szerint Áder János képes arra, hogy fontos alkotmányossági kérdésekben ne a Fidesz álláspontját érvényesítse, hanem azt, amit az Alkotmány és a demokrácia elvei előírnak.” Ez hangzott el a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, érvként a köztársasági elnök újraválasztásához.

Ezek szerint Kósa Lajos őszinteségi rohamában beismerte: a Fidesz álláspontja nem felel meg annak, amit az Alkotmány és a demokrácia elvei előírnak. Tekintsünk el attól, hogy Kósa pártjának jóvoltából már nincs Alkotmány, csak Alaptörvény, de ezt akkor is jól esik olvasni. Ezek szerint évek óta nem tévedek.

Más kérdés, hogy Áder János nem érdemli meg a dicséretet, mert ritkán, óvatosan vétózott meg törvényeket és többnyire nem a legfontosabbakat, miközben az alkotmányosságot súlyosan romboló dolgokat szó nélkül átengedett. De ismerjük el: Kósa Lajos nélkül unalmasabb lenne a politikai élet.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!