szerző:
hvg.hu

Akár a hullámvasút, olyan az időjárás ezen a héten. Szerdán és csütörtökön egyes helyeken újra 38 fokig melegedhet a levegő, majd pénteken hidegfront érkezése várható, és hétvégén többször eleredhet az eső.

Szerdán a napos időt legfeljebb az Alpokalján zavarhatja meg egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél gyenge lesz, a csúcshőmérséklet 31 és 38 fok között valószínű, a Dél-Alföldön lesz a legmelegebb.

Csütörtökön a Dunántúl nyugati harmadán késő délután, este elszórtan zápor, zivatar is valószínű. Többfelé erőre kap a szél. A hajnali 15, 23 fokról 33, 38 fokig melegszik a levegő.

Pénteken délig csak helyenként, később viszont egyre többfelé várható zápor, zivatar. A Duna-Tisza közén inkább estétől valószínű eső. Sokfelé erős szél fúj majd, viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon 23 és 28, másutt 32 és 37 fok között várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton ismét lehűlés jön, többször eleredhet az eső, de egy kis napsütés sem kizárt. A Dunántúlon már csak 20, 25, másutt még 25, 32 fok valószínű. A vasárnap is esősnek ígérkezik, és jóval 30 fok alatt lesz a nappali csúcs.

©

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!