szerző:
hvg.hu

A vártnál kevesebben regisztráltak a jövő évi választásokra a határon túlról.

Bár már lassan egy hónapja tart a kormány regisztrációs kampánya a külhoni magyarok körében a 2018-as parlamenti választásra, sikeresnek egyelőre nem nevezhető a Magyar Nemzet szerint. A lap a Nemzeti Választási Iroda adatai alapján arról ír, hogy az elmúlt tíz hónapban mindössze 20 ezren jelentkeztek a jövő évi voksolásra, így összesen 353 ezren lesznek jogosultak levélben szavazni.

Az NVI a korábbi tapasztalatai szerint arra számít, hogy az utolsó néhány héten jelentkeznek majd a legtöbben. Így talán összejöhet még az a félmillió, amire a kormány számít. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ennyien szavaznak is: 2014-ben a 192 ezer regisztrált közül mindössze 63 ezren nyújtottak be érvényes szavazatot. Igaz, ennek a 95 százaléka a Fideszt támogatta, ezért is érthető a kormány mozgósító kampánya, amely Orbán Viktor tusványosi beszéde után lett még aktívabb – írja a lap.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!