Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid

"Amit tiszteletdíjként kap, azt teljes egészében szétosztja a rászorulók között", "nem él hivalkodóan, nem visel milliós értékű karórát, mint Kóka János annak idején, és helikopterre sem vágyik", "nem az állami vagyon lebontásával, nem rablóprivatizációval szerezte meg első millióit, hanem szorgalmával és kétkezi munkájával, ellentétbe a Zuschlag-féle fehérgalléros bűnözőkkel".

Íme, ez Mészáros Lőrinc. Nem más állítja róla, mint volt jegyzője, Petrin László jogász a kormányoldal médiájának legújabb ékkövében, a Minden Szón.

Petrin azzal kezdi, nem politizálni akar, de "az igazságtalanságot nehezen viselem". Mészárost elmondják mindennek, mindennel fenyegetik, holott "egyetlen bűne, hogy Felcsút polgármestere, illetve földije Orbán Viktornak".

Hatszáz embernek ad munkát, nem él kicsapongó életet, "családi háza nem kacsalábon forgó kastély, nem luxusnegyedben lakik, és Gyurcsánnyal ellentétben erőszakkal sem lehetne másoktól elkonfiskált 'apró' villába költöztetni".

Bár a lap nem tartja fontosnak megemlíteni, hogy Mészáros egykori jegyzője a cikk szerzője, ő maga nem hallgatja el ezt a tényt: "mint a település volt jegyzője, tudom, szerénysége tiltja, hogy önmagát előtérbe tolja, és önmagának reklámot csináljon".

Ennyike, ahogy mondani szokás.

Mészárost, akinek hivatalosan 12 cége van, gyakorlatilag azonban 125, aki egy év alatt keresett tisztességes munkával 100 milliárd forintot, és ezzel már az ötödik leggazdagabb magyar 120 milliárdos vagyonnal, aki nem él hivalkodó életet, de néha egy szuperjachton találja magát, és maga is döbbenten érzékeli, hogy 700 milliós villát vett az Adrián, és akinek építőipari cégeinél a fizikai dolgozók az országos bruttó átlagbér alatt keresnek, szóval Mészárost csak a politikai rosszakarók támadják. Igaztalanul.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!