szerző:
hvg.hu

Dirk Gerkens szerint a TV2 mára utolérte az RTL Klubot, az állami hirdetések, hát azok csak úgy megjelentek, és a tévé nem hajtotta el az ablak alatt felbukkanó milliárdokat.

Interjút közöl a MédiaPiac Dirk Gerkensszel, a TV2 vezérigazgatójával. Az interneten elérhető részletben az RTL Klubnak első fokon 120 millióval tartozó üzletember azt fejtegeti, utolérték, sőt van, amikor le is hagyják a nagy rivális RTL Klubot - különösképpen ragaszkodik ahhoz, hogy ne a piacon megszokott 18-49-es korcsoportban elért nézettségi eredményeket vegyék alapul, hanem a 18-59-es korcsoportot.

Arról is beszél, hogy szerinte nem torzítja a piacot a TV2 javára a hirtelen náluk megjelent óriási mennyiségű állami hirdetés. "Volt egy csomó eladatlan reklámidőnk, aztán beestek az állami hirdetések", magyarázza Gerkens, hogy esett a dolog Andy Vajna kereskedelmi tévéjénél. "Volt piaci vásárló bőven, de mi mégis úgy döntöttünk, hogy befogadjuk az állami hirdetéseket."

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!