szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Czeglédy-ügy újabb fordulatáról írt szombaton az Origo, amely tényként állította, hogy "két hét múlva kihallgatja az ügyészség Dobrev Klárát a Czeglédy–Gyurcsány-botrány ügyében". Az Index szerint az állítás azért meglepő, mert a Csongrád Megyei Főügyészség azt írta az Indexnek, hogy az ügyészség nem idézte tanúkénti kihallgatásra a cikkben megjelölt személyt, de nem zárja ki Dobrev Klára későbbi kihallgatását.

Az Origo eljárása könnyen felidézheti bennünk Bacsó Péter A tanú című filmjét, ahol a koncepciós bírósági eljárás kellős közepén véletlenül kiderül, hogy már az ítélet is elkészült – összegez az Index. A kormánypárti lap ugyanis tényként közölte az ügyészség következő lépését egy folyamatban lévő büntetőügyben.

Dobrev Klárát is megkeresték, aki az Indexnek megerősítette, hogy semmilyen idézést nem kapott. Az egész történetet itt olvashatják.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!