szerző:
hvg.hu

A budaörsi Fidesz azért támadja a várost, mert egy rasszizmusellenes szervezethez akar csatlakozni.

Budaörs szerdán szavaz arról, hogy csatlakozzon-e a European Coalition of Cities Against Racism (ECCAR) nevű szervezethez – közölte a kormánypárti Magyar Időkkel a budaörsi Fidesz elnöke, Nagy Sándor András.

A javaslatot Wittinghoff Tamás polgármester terjesztette elő, és bár első ránézésre nem tűnik vérlázítónak, hogy Budaörs csatlakozni akar a városok európai koalíciója a rasszizmus ellen nevű szervezethez, a helyi Fidesz-elnök szerint "bár a szervezet azt mondja magáról, hogy a rasszizmus ellen harcol, valójában az illegális bevándorlókkal foglalkoznak", ezért a Fidesz tiltakozik a csatlakozás ellen,

mert mindaz, amit ez a szervezet képvisel, ellentétes a budaörsiek elveivel.

A budaörsi alpolgármester egyébként elmondta, hogy 500 euróba (közel 157 ezer forintba) kerül a szervezethez való csatlakozás a városnak évente, de lehetne tanulni a csatlakozásból.

Nagy Sándor András szerint egyébként a szervezetnek van egy 10 pontos akcióterve arról, hogyan kell a migránsokat integrálni, például azt is felvetik, hogy tanácsokat alakítsanak és válasszanak maguknak elnököt, vagy hogy vegyenek fel dolgozni menekülteket a városházára, elősegítve az integrációt.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!