szerző:
hvg.hu

A budaörsi Fidesz azért támadja a várost, mert egy rasszizmusellenes szervezethez akar csatlakozni.

Budaörs szerdán szavaz arról, hogy csatlakozzon-e a European Coalition of Cities Against Racism (ECCAR) nevű szervezethez – közölte a kormánypárti Magyar Időkkel a budaörsi Fidesz elnöke, Nagy Sándor András.

A javaslatot Wittinghoff Tamás polgármester terjesztette elő, és bár első ránézésre nem tűnik vérlázítónak, hogy Budaörs csatlakozni akar a városok európai koalíciója a rasszizmus ellen nevű szervezethez, a helyi Fidesz-elnök szerint "bár a szervezet azt mondja magáról, hogy a rasszizmus ellen harcol, valójában az illegális bevándorlókkal foglalkoznak", ezért a Fidesz tiltakozik a csatlakozás ellen,

mert mindaz, amit ez a szervezet képvisel, ellentétes a budaörsiek elveivel.

A budaörsi alpolgármester egyébként elmondta, hogy 500 euróba (közel 157 ezer forintba) kerül a szervezethez való csatlakozás a városnak évente, de lehetne tanulni a csatlakozásból.

Nagy Sándor András szerint egyébként a szervezetnek van egy 10 pontos akcióterve arról, hogyan kell a migránsokat integrálni, például azt is felvetik, hogy tanácsokat alakítsanak és válasszanak maguknak elnököt, vagy hogy vegyenek fel dolgozni menekülteket a városházára, elősegítve az integrációt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!