szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Noha sokan azt jósolták, az egy héttel ezelőtti, Kossuth téri tüntetésre összegyűlteknek csak töredéke megy el a most szombati folytatásra, végül mégis sok tízezer ember vonult a Parlament elől a Szabad sajtó útjára. Ott Márki-Zay Péter programbeszéddel felérő felszólalásában a Fidesz által üldözöttek melletti kiállásra hívta fel a tömeget, majd meghirdette a harcot az új ellenzékért. Május 8-ra hívták össze az újabb tüntetést.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában
  • A szervezők ismét vonulásos tüntetést szerveztek, ezúttal azonban a Kossuth térről indulak, onnan vonultak a Belvároson át a Szabad sajtó útjára.
  • Szegeden már pénteken "bemelegítettek" a szombati fővárosi akcióra.
  • A demonstráción felszólalt Móra Veronika, Márki-Zay Péter, a szervezők közül Homonnay Gergely, Gyetvai Viktor és Gulyás Balázs, de beszédet mondott Unyatyinszky György újságíró is, akit a Békemeneten bántalmaztak. 
  • A következő demonstrációt az új parlament megalakulásának napjára, május 8-ra hirdették meg.
1 2 3 4 5 6 7
12
Sorrend megfordítása

Köszönjük figyelmüket,

percről percről közvetítésünket a tüntetésről lezárjuk

Ha rendkívüli esemény történik, arról természetesen hírt adunk.

Az Oktogon most

©
©

Az Origo is írt a "tüntikéről"

A lap szerint szépen felmondták Soros György iránymutatásait a tüntetés szónokai, a zsoldosok, akik továbbra sem tudják elfogadni a választási vereséget.

Részletek itt.

Az Oktogonon még jár a villamos

Az Andrássy út azonban le van zárva. Nagyjából 2-300 ember ül és énekel. Egy utánfutón lévő szintetizátorról adják a zenét.

Ismét afterparty várható az Oktogonon

A tüntetők egy része legalábbis oda tart.

Sokan vagyunk, az a lényeg

Tudósítónk az esemény befejezése után lelkes tüntetőkkel beszélgetett. Szerintük ez a mostani tüntetés szervezettebb volt, mint a múlt heti, a szónokok is jobbak voltak, és határozotabb üzeneteket fogalmaztak meg.

Most nem is gondolják úgy, hogy ki fog fulladni a tüntetéssorozat, amelynek a legközelebbi eseményét a fővárosban az új Országgyűlés alakuló ülésének napjára, május 8-ára szervezik.

A lelkes tüntetők szerint a károgókkal sem kell foglalkozni: sokan vannak, az a lényeg - idézték a több szónok által is említett mondatot.

Örömóda – most magyarul

És mint egy hete, most is az Örömóda követi a Himnuszt. Kevéssé klasszikus a feldolgozás, cserébe a szöveg magyarul szólal meg.

©

Mobillal az értelmes ellenzékért

Egyetlen jelöltet akarnak a tüntetők a Fidesz ellen, és ennek alátámasztására a mobiljuk fényét emelik az emberek. A szónokok visszatérnek a színpadra, hogy közösen énekeljék el a Himnuszt.
1 2 3 4 5 6 7
12

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!