szerző:
hvg.hu

A keddi Népszava cikkére válaszoltak, amely szerint a kormány már döntött is a nyári szünet lerövidítéséről.

A lap kormányközeli forrásra hivatkozva azt írta, a tanév vége után két további héten át még "táborszerű" foglalkozásokon kellene részt venniük az általános iskolásoknak. A cikk szerint erről már meg is született a döntés, a bejelentéssel azonban megvárják az idei tanév végét.

A Népszava szerint értesülésüket erősíti, hogy az iskolák még nem kapták meg a következő tanév rendjét, holott az ilyenkorra már nyilvános szokott lenni.

A lap megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát is, ahonnan azt a választ kapták, hogy a táborozásokat valóban támogatja a kormány, ez azonban nem jár a tanév meghosszabbításával. Az Emmi azt is megjegyezte, hogy a tanév rendje várhatóan a napokban megjelenik.

Kedden délután az Emmi reagált a Népszava cikkére, közleményükben azt írták, hogy "a tanév rendje változatlan, a tárca nem tervez változtatást a tanév hosszát illetően. A 2018/2019-es tanév rendje várhatóan a napokban megjelenik a Magyar Közlönyben. Ennek megfelelően a kormányzati támogatással működő nyári táboroztatási programok nem lehetnek kötelezőek, az ingyenes részvétel egy lehetőség a gyermekek és a családjuk részére. Az érintett pedagógusok juttatásban részesülnek, a részvétel számukra sem kötelező."

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!