szerző:
hvg.hu

A keddi Népszava cikkére válaszoltak, amely szerint a kormány már döntött is a nyári szünet lerövidítéséről.

A lap kormányközeli forrásra hivatkozva azt írta, a tanév vége után két további héten át még "táborszerű" foglalkozásokon kellene részt venniük az általános iskolásoknak. A cikk szerint erről már meg is született a döntés, a bejelentéssel azonban megvárják az idei tanév végét.

A Népszava szerint értesülésüket erősíti, hogy az iskolák még nem kapták meg a következő tanév rendjét, holott az ilyenkorra már nyilvános szokott lenni.

A lap megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát is, ahonnan azt a választ kapták, hogy a táborozásokat valóban támogatja a kormány, ez azonban nem jár a tanév meghosszabbításával. Az Emmi azt is megjegyezte, hogy a tanév rendje várhatóan a napokban megjelenik.

Kedden délután az Emmi reagált a Népszava cikkére, közleményükben azt írták, hogy "a tanév rendje változatlan, a tárca nem tervez változtatást a tanév hosszát illetően. A 2018/2019-es tanév rendje várhatóan a napokban megjelenik a Magyar Közlönyben. Ennek megfelelően a kormányzati támogatással működő nyári táboroztatási programok nem lehetnek kötelezőek, az ingyenes részvétel egy lehetőség a gyermekek és a családjuk részére. Az érintett pedagógusok juttatásban részesülnek, a részvétel számukra sem kötelező."

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!