szerző:
MTI

A Fidesz ügyvezető alelnöke nem tartja helyesnek az állami cégvezetők milliós prémiumait. Kósa Lajos szerint a jutalmakat vissza kellene fizetni, vagy jótékony célra kellene fordítaniuk az érintetteknek.

A Blikk hétfőn írt arról, hogy havi fizetése kilenc-tízszeresét kapta prémiumként tavalyi munkája elismeréséül több állami cég vezetője, a legtöbbet, 19,2 millió forintot Baranyay László, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) vezérigazgatója, Dávid Ilona, a MÁV vezérigazgatója és Horváth Gergely, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) vezérigazgatója.

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre azt mondta, bár nem látott ilyen prémiumokról szóló listákat, de ha voltak ilyen kifizetések, azt nem tartja helyesnek. "Amikor nehézségekkel küzdünk, akkor mindenkinek ki kell vennie belőle a részét" - fogalmazott.

Arra a felvetésre, hogy szerinte ezt vissza kellene-e fizetniük az érintetteknek, úgy válaszolt: vagy fordítsák jótékonysági célra.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!