szerző:
hvg.hu

A kormányközeli Napi Gazdaság azt írja, Orbán veje az őt ért támadások miatt inkább megszabadult azoktól az érdekeltségeitől, amik közbeszerzésben érintettek.

Orbán Viktor veje, Tiborcz István eladta cégei egy részét – írja a Napi Gazdaság. A lap úgy tudja, Orbán Ráhel férje április 28-i hatállyal minden olyan érdekeltségét eladta, amely közbeszerzési eljárás részese volt, vagy lehet.

A Napi Gazdaság azt írja, Tiborcz az őt és a családját ért támadások miatt vált meg a cégeitől.

Bár a lap nem pontosítja, hogy mely cégekről van szó, valószínűleg a Green Investments & Solutions Kft.-ről lehet szó, amely 50 százalékos tulajdonosa az Elios Innovatív Zrt.-nek.

©

Ez az a cég, amely az elmúlt években többmilliárdnyi közbeszerzést nyert el, főleg települések közvilágításának korszerűsítéséért. A cég áprilisban 570 millió forintnyi közbeszerzést nyert el, májusban pedig az Elios a Sárvár és Cegléd város közvilágításának korszerűsítésére kiírt pályázaton nyert.

A Tiborcz-féle vállalkozással, a Green Investments & Solutions Kft.-vel kapcsolatban egy hete jelent meg a hír, hogy március végén a cég kiszállt a keszthelyi kikötőt üzemeltető vállalkozásból.