szerző:
hvg.hu

Andy Vajna valóban befutónak látszik a Roxy Rádió frekvenciájára kiírt tenderen. Bár – állítása szerint – a TV2 már az övé, rádiós fronton is felmerült, hogy összecsap-e Simicska Lajos érdekkörével.

A napokban az Andy Vajna tulajdonában álló Magyar Broadcasting Co. Kft. a cégbíróságon benyújtotta a változásbejegyzési kérelmét, hogy átírják a tulajdonosi hátterét a TV2 Csoportnak, egyben Dirk Gerkenst bejegyezve vezérigazgatónak. Andy Vajna az események kapcsán nyilatkozott a Népszabadságnak is, elmondása szerint bár igaz, hogy egy több bankból álló konzorcium segítette tőkéhez – a meglévő önerőn túl – a TV2 megvásárlásához, de az állami kézen lévő MKB, ahol a számláját vezeti nem nyújtott hitelt az ügyelethez – viszont a szintén állami Eximbank igen, de nem kapott állami támogatást.

Andy Vajna még a nyáron létrehozta, a Radio Plus Kft.-t, amellyel később pályázatot nyújtott be a Roxy Rádió fővárosi frekvenciájára kiírt tenderre, ugyanis terjeszkedni kívánt a rádiós piacon is. Elmondása szerint ezért összefogott Bakai Mátyással, aki a Roxy Rádió ügyvezetője volt, együtt egy olyan állomást akarnak létrehozni, ami jól kiegészítheti és kölcsönösen promotálhatja a TV2 műsorait is. Azonban "jenleg nem tervezi", hogy pályázatot nyújtson be a jövőre lejáró frekvenciával bíró Class FM-ért, amely az egyetlen országos kereskedelmi rádióként jelenleg Simicska Lajos érdekköréhez tartozik.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!