szerző:
hvg.hu

Apartmant vagy panziót vesz ki, a kétórás foglalás a kedvence, és nagy elvárásai nincsenek, ha megkapja a maximális diszkréciót – ilyen a rövid időre szállást keresők többsége egy felmérés szerint.

Tízből négy szállásadónál fordult már elő, hogy csupán néhány órára akart nála szállást foglalni egy pár – derül ki a Szallas.hu felméréséből. Egyharmaduknál ez havi rendszerességgel megtörténik, de vannak olyanok is, akiknél hetente érkeznek a titkos légyottra vágyók. A rövid foglalások közel fele 5 óránál kevesebb időre szól, ezen belül a 2 órás időtartam a legelterjedtebb. Az üzemeltetők többsége igyekszik kivédeni az ilyen típusú megkereséseket azzal, hogy a foglalás feltételeinél megszab egy minimum időtartamot, ami jellemzően egy vagy két éjszaka.

Az ilyen típusú foglalások több mint kétharmadát a 31-50 évesek kötik, de érkezett már 68 éves pár is. A lebukás veszélye miatt a leggyakrabban apartmant vagy panziót választanak azok, akik a sajtóközlemény megfogalmazása szerint romantikára vágynak – hogy aztán mennyi lesz a romantika, azt már persze nem tudhatjuk. Az összes foglalás 45-45 százalékát teszik ki ez a két szálláshelytípus.

A vendégeknek általában nincsenek túlzó igényeik, mindössze diszkréciót várnak a személyzettől. Bár a szállásadók mindent megtesznek, húszból egy mégis volt már szemtanú egy-egy lebukás során. A láthatatlanság a legtöbb vendég számára fontos, ezért foglaláskor sokaknak szempont az eldugott parkolási lehetőség. Akad olyan szállóvendég is, aki behűtött alkoholt vagy befűtött szobát kér a szolgáltatás mellé.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!