szerző:
hvg.hu

Hiába vesztett pert a titkolózó felcsúti focialapítvány, Mészáros Lőrinc megmagyarázta, hogy miért nem adják ki még most sem az adatokat, mire költötték el a tao-pénzeket.

Még mindig nem adja ki a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány a dokumentumokat arról, hogy mire mentek el a tao-támogatások. Pedig a Demokratikus Koalíció még pert is nyert a felcsúti akadémia ellen, vagyis jogerős ítélet kötelezi Mészáros Lőrincéket, hogy adjanak ki minden szerződést, számlát és dokumentumot a tao-pénzek felhasználásáról.

Az akadémiát vezető Mészáros egész meglepő indoklással állt elő – írta meg a Magyar Narancs. A felcsúti polgármester-oligarcha arra panaszkodott: Balog Zoltán hivatalból elrendelt egy utóellenőrzést, emiatt a dokumentációs anyagot el kellett küldeniük az Emberi Erőforrások Minisztériumához. Így aztán most hiába kéri már jogerős bírósági ítélettel is a DK a papírokat, azok véletlen épp nincsenek Felcsúton, az alapítvány a megkeresésnek „önhibáján kívüli okból nem tud eleget tenni” – írta Mészáros.

Azt azért megígérte, hogy ha majd egyszer visszakapják a papírokat, akkor „megfelelő határidőn belül” válaszolnak az adatigényléssel kapcsolatos megkeresésre. A levél címzettjei nem érik be ennyivel: a DK végrehajtást kér, mivel a párt ügyvédei szerint sem életszerű, hogy ne akadna valahol Felcsúton néhány digitalizált verzió a szerződésekből és a számlákból.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!