szerző:
HVG
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A jegybanki alapítványok egyik impozáns épületében, az Ybl Vízházban szeretne éttermet üzemeltetni a Dakar ralikról ismert Szalay Balázs, aki új céget hozott létre Várkert Casino Kft. néven.

Az üzletembernek eddig is voltak érdekeltségei a vendéglátóiparban. Az MNB PADI alapítványa – mint ahogy annak idején a HVG elsőként megírta – 2016-ban több mint 10 millió euróért, mintegy 3 milliárd forintért szerezte meg az Ybl Vízház épületét. Ez bármennyire gyönyörű is, eredetileg ipari létesítmény volt, és vízzel látta el a királyi palotát, majd 1992-től 2007-ig a Várkert Kaszinó működött benne.

Az MNB-alapítvány egy éve jelentette be, hogy 600 millió forintból felújítja az Ybl Miklós által tervezett és immár részben átnevezett Ybl Budai Kreatív Házat. Az épületet rendezvényközpontnak szánják, ahol kortárs művészek alkotásait mutatják be, valamint kávéházat és bisztróéttermet is kialakítanak benne.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!