szerző:
HVG
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A jegybanki alapítványok egyik impozáns épületében, az Ybl Vízházban szeretne éttermet üzemeltetni a Dakar ralikról ismert Szalay Balázs, aki új céget hozott létre Várkert Casino Kft. néven.

Az üzletembernek eddig is voltak érdekeltségei a vendéglátóiparban. Az MNB PADI alapítványa – mint ahogy annak idején a HVG elsőként megírta – 2016-ban több mint 10 millió euróért, mintegy 3 milliárd forintért szerezte meg az Ybl Vízház épületét. Ez bármennyire gyönyörű is, eredetileg ipari létesítmény volt, és vízzel látta el a királyi palotát, majd 1992-től 2007-ig a Várkert Kaszinó működött benne.

Az MNB-alapítvány egy éve jelentette be, hogy 600 millió forintból felújítja az Ybl Miklós által tervezett és immár részben átnevezett Ybl Budai Kreatív Házat. Az épületet rendezvényközpontnak szánják, ahol kortárs művészek alkotásait mutatják be, valamint kávéházat és bisztróéttermet is kialakítanak benne.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!