szerző:
hvg.hu

Dúró Dóra szerint az oktatási viták középpontjában a gyerekeknek kell állniuk. Menesztené Czunyinét ,és kötelezővé tenné A Lovasíjász című film megtekintését minden középiskolásnak.

A Jobbik frakcióvezető-helyettes jövő keddre összehívja az Országgyűlés általa elnökölt oktatási és kulturális bizottságának ülését, ahol tervei szerint meghallgatják Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkárt, valamint a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatóját és közalkalmazotti tanácsának elnökét.

Úgy véli, az oktatási viták középpontjában a gyerekeknek kell állniuk, nem Orbán Viktornak, Balog Zoltánnak. Véleménye szerint a kormány működésképtelenné tette az oktatási rendszert, elsődleges problémaként említve meg a diákok és a pedagógusok túlterheltségét. Elfogadhatatlan, hogy már az alsósoknak rendszeresen hét órájuk van.

Dúró elfogadhatatlan tartja, hogy a Klik a véleményük kinyilvánítása miatt akár állásuk elvesztésével is fenyeget pedagógusokat, intézményvezetőket. Szerinte emiatt a személyi felelősséget is meg kell állapítani, és felvetette a köznevelési államtitkár menesztését, valamint a minisztériumi struktúra átalakítását.

Van egy konkrét oktatási reformjavaslata is a képviselőnek: legyen kötelező a Lovasíjász című film minden középiskolás számára. A Kaszás Géza által jegyzett film különösen kedves a Jobbiknak, nemrég Novák Előd lelkendezett arról, hogy a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban a vasárnapi ebédidei vetítési időpont ellenére csak hat üres hely maradt, míg az előnyösebb időben menő Saul fiára még 187. Mint írtuk országosan a premierhéten a Lovasíjászt 2743-an, Nemes Jeles László filmjét ugyanakkor 12 433-an nézték meg, ami hatszoros különbség.

A Lovasíjász egyébként Kassai Lajos tevékenységét mutatja be, az általa újrateremtett lovasíjászatot, ennek szellemi hátterét, az abból létrejött, a világban futótűzként terjedő sportot.

A kormány egyelőre nem A Lovasíjász, hanem az Oscar-esélyes Saul fiát teszi elérhetővé 13 ezer diák számára.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!