szerző:
hvg.hu

Egy nappal az Oscar-gála előtt rendezték Los Angelesben az Independent Spirit Awards gáláját, ahol a magyar alkotás lett a legjobb külföldi film.

A hagyományosan az Oscar-díjak előtt - szombaton - kiosztott Independent Spirit Awards független filmes díjakat idén 31. alkalommal adták át Los Angelesben. A Saul fia olyan filmek előtt lett a legjobb külföldi film, mint Az egy galamb leült egy ágra...,  a Csajkor és a vasárnapi Oscar-gálán is jelölt A kígyó ölelése illetve a Mustang. A rendező, Nemes Jeles László mellett a főszereplő Röhrig Géza, a operatőr Erdély Mátyás és a két producer, Rajna Gábor és Sipos Gábor is a helyszínen örülhetett a díjnak.

Köszönőbeszédében a rendező arról beszélt, hogy a film nyelve folyamatosan változik, fejlődik, és ezt fel akarják még fedezni.A díjat ezért bátorításnak veszi arra, hogy folytassák ezt a felfedezőutat.

A rangos díjat magyar film most kapta meg először, esélyesei között is utoljára 1990-ben jegyeztek magyar vonatkozású alkotást: Szabó István Hanussen című filmje került az öt jelölt közé a legjobb külföldi film mezőnyében.