szerző:
hvg.hu

Egy nappal az Oscar-gála előtt rendezték Los Angelesben az Independent Spirit Awards gáláját, ahol a magyar alkotás lett a legjobb külföldi film.

A hagyományosan az Oscar-díjak előtt - szombaton - kiosztott Independent Spirit Awards független filmes díjakat idén 31. alkalommal adták át Los Angelesben. A Saul fia olyan filmek előtt lett a legjobb külföldi film, mint Az egy galamb leült egy ágra...,  a Csajkor és a vasárnapi Oscar-gálán is jelölt A kígyó ölelése illetve a Mustang. A rendező, Nemes Jeles László mellett a főszereplő Röhrig Géza, a operatőr Erdély Mátyás és a két producer, Rajna Gábor és Sipos Gábor is a helyszínen örülhetett a díjnak.

Köszönőbeszédében a rendező arról beszélt, hogy a film nyelve folyamatosan változik, fejlődik, és ezt fel akarják még fedezni.A díjat ezért bátorításnak veszi arra, hogy folytassák ezt a felfedezőutat.

A rangos díjat magyar film most kapta meg először, esélyesei között is utoljára 1990-ben jegyeztek magyar vonatkozású alkotást: Szabó István Hanussen című filmje került az öt jelölt közé a legjobb külföldi film mezőnyében.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!