szerző:
hvg.hu

És milyen szórakoztatóan és okosan tették!

Ma ott tartunk, hogy történelmünk fontos alapkérdéseiben éles vita és szembenállás van a tudományos csúcsszervezet, az MTA és a magyar társadalom témára érzékeny széles tömege között. Márpedig egyetlen társadalom sem élhet úgy sokáig, hogy éles ellentmondás álljon fenn a társadalom szellemileg aktív része és az egész társadalmat képviselő tudományos elit között.

Ebben a szellemben kifogásolta a Magyar Idők egyik véleménycikke, hogy a tudomány a magyarok finnugor származásával kapcsolatban nem veszi figyelembe a széles tömegek véleményét vagy a magyar néplélek sajátosságát. Az álláspont több ponton kifogásolható, az ELTE finnugor tanszékének az egyetemi oktatói pedig vették a fáradtságot, hogy kifogásolják. A Facebookon megjelent szöveg egészen Pazar stílusban mutat rá a gondolatmenet tarthatatlanságára.

A legütősebb mondat?

A tudományban nem az az igaz, ami a legtöbb embernek tetszik.

A teljes szöveg itt olvasható:

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!