Magasan kvalifikált, nyelveket beszélő diplomások, tapasztalt szakmunkások és fiatalok menekülnek Londonba. Nem csoda, hogy Londonban mindenhol magyar szót hallani, a legfrissebb felmérések szerint több magyar él az angol fővárosban, mint Pécsett. Sok kivándorló már elégedett, ha a mindennapi élethez elegendő pénzt tud keresni. Mások a karrierjüket építik, ranglétrákon lépegetnek fel vagy saját vállalkozásukat irányítják. A több lehetőség ellenére nincs kolbászból a kerítés, szafaládéból van.

A legtöbben az olcsó, fapados járatok egyikével érkeznek meg Angliába. A felmérések szerint 2012-ben rekordszámú honfitársunk hagyta el Magyarországot, és a legtöbben Londont választják első célállomásként.
©
Nemoda Gyöngyi egy állást pályázott meg Angliában, most elemzőként dolgozik egy nemzetközi vállalatnál London pénzügyi negyedében
©
Borbély Krisztián azt tervezte, hogy három, legfeljebb négy év kemény munkával annyi pénzt gyűjt össze Angliában, hogy kerékpárboltot nyithasson Magyarországon. Álma hat év alatt teljesült. Igaz, nem Budapesten, hanem Londonban nyitotta meg saját üzletét, amit a nagy sikerre való tekintettel idén már ki is bővített (lásd kapcsolódó cikkünket).
©

Ismerje meg Krisztián történetét, nézze meg, milyen Londonban vállalkozni!

Sokan panaszkodnak az időjárásra, a rövid nyárra és a sok esőre
©
Kovács Anita doktornő és Honti Judit nővér kezelnek egy angol beteget egy magyar fogászatban Dél-Londonban. Főleg az alsó-középosztály tagjai veszik igénybe a jó hírű fogászat szolgáltatásait, ami egészségturizmussal is foglalkozik: a komolyabb kezelésekhez budapesti partnerüket ajánlják, a páciensek egy középkategóriás autó árát megspórolhatják, ha Budapestre repülnek.
©
Kávézóban dolgozó magyar fiatalok Oxfordban. Az alacsony szintű nyelvtudással kiérkezőket gyakran a konyhai munka és az ezzel elérhető minimálbér várja. A rátermettebbek az egyre gyűlő tapasztalattal és a fejlettebb nyelvtudással már gyorsan meg tudják mászni a munkahelyi ranglétrát.
©
Németh András a négyes metró építkezését hagyta ott, hogy több volt kollégájával együtt a számtalan londoni mélyépítkezés egyikén dolgozzon mint vezető mérnök
©
Nem ritkák azok a londoni házibulik, ahol csak magyar szót hallani. A legfrissebb statisztikák szerint több magyar él Londonban, mint Pécsett
©
Magyar biciklis futár érkezik haza lakásába Kelet-Londonban
©
Tipikus angol reggeli készül a vendégeknek egy londoni magyarok által bérelt házban
©
Betonba vésett nevek egy bérelt ház udvarán. Ahogy egyre jobb munkalehetőséghez jutnak a kiérkezők, egyre több itteni barátra tesznek szert, úgy távolodik a hazaköltözés lehetősége.
©
Angol kert és frissen mosott magyar ruha
©
Több nemzet keveredik egy nyugat-londoni bérházban, ahol csak a bérbeadó angol
©
Királyi posta, magyar postás
©
Ebédszünetben krokettező brókerek a londoni Cityben
©
Londoni nyár
©
Királyi család, utcai árus
©
Kocsma London vigalmi negyedében, a Sohóban
©
Éjszakai busz a dél-londoni Brixtonban
©
London City
©
Puskás Ferenc tetoválással érkezik meg egy rajongó a Tankcsapda londoni koncertjére Camden Townba. A kint élő tömegek miatt több magyar zenekar szervez koncertet az angol fővárosba.
©
Egyszerű ember vagyok, a boldogságot keresem, itt senki nem bánt. A szabadság a lényeg. Lehet erről álmodozni a panelek között, meg ki lehet jönni, és kipróbálni, milyen - vallja Akhim György, aki még néhány éve Szegeden élt, most pedig London fekete negyedében. Nem kér sokat az élettől, csak annyit, hogy békén hagyják, mindig legyen egy kis pénz a zsebében, és hát a hip-hop sem utolsó szempont (lásd kapcsolódó cikkünket).
©
Ismerje meg György történetét, nézze meg, milyen a magyar hip-hop Londonban!
A Túró Rudiért és egri borért nem kell Budapestig jönni, csak Észak-Londonig: az egyre több honvágyó magyar miatt nagy siker a hazai különlegességeket áruló Paprika Store. Hetente érkezik hűtős autó Magyarországról, ami a fő profilt nyújtó kolbászokat és füstölt húsokat hozza, amihez vásárolható hazai mustár és a pékség újranyitásával cipó is.
©
Felhőkarcoló Canary Wharfban
©
Szabó Sándor projektvezető egy nemzetközi cégnél a londoni Canary Wharf pénzügyi negyed egyik felhőkarcolójában. A kiszámítható kilátások vonzották.
©
Streifer Kata a londoni metrónál dolgozik, mielőtt 'duty train staff manager', azaz a vonatvezetők felettese lett, ő is metróvezető volt. Korábban a vendéglátásban dolgozott, sőt takarított is Angliában, ahová egy sikertelen német alapvizsga után érkezett. Tizenegy éve él Londonban, au pair vízummal érkezett 2001-ben.
©
Ismerje meg Kata történetét, nézze meg hogy lett a maga ura a londoni metrón!
Jónás Attila még orvosi pályája elején jár, viszont a magyarhoz képest máris hétszeres fizetésnövekedés fogadta az essexi kórházban, ahol dolgozik
©
Szendrői Balázs egyetemi tanár Oxfordban
©
Oxfordi diákok sportolnak
©
Gyertyás Csaba három és fél éve érkezett Londonba. Jelenleg egy négycsillagos szálloda konyhafőnöke. Dél körül érkezik, estig marad, a minimálbérnél jobban keres. Nem él nagy lábon Londonban, de elégedett a helyzetével, nem meggazdagodni jött a brit fővárosba. Mielőtt lelépett, még adott egy esélyt Magyarországnak (lásd kapcsolódó cikkünket).
©
Ismerje meg Csaba történetét, nézze meg, hogy ment a Pestről hozatott szakács Londonba!
Csetneki Máté ruhabolti eladóként dolgozott, amikor pár évvel ezelőtt kiment Londonba, de nem volt elégedett. Mindig is vonzotta a sportfogadás világa, így megpályázott idővel egy állást az egyik legnagyobb fogadóirodánál, több helyen dolgozott, majd a cég egyik észak-londoni irodájában lett üzletvezető.
©
Aki nem beszél elég jól angolul, annak a szállodák adnak munkát, de ez most a családfenntartásról szól, nem az én vágyaimról - mondja Vojnár Éva, aki több éve takarít Londonban (lásd kapcsolódó cikkünket).
©
Ismerje meg Éva történetét, nézze meg, milyen a modern rabszolgatartás!
Üstöki Zsuzsa angol nyelvterületen akart élni, hogy angoltanárként hitelesebb legyen, de miután összeházasodott angol férjével, Brightonban telepedtek le. Most magyar gyerekek beilleszkedését segíti (lásd kapcsolódó cikkünket).
©

Ismerje meg Zsuzsa történetét, nézze meg, milyen Angliában gyereket nevelni!

Londoni kilátás
©

Kövessenek minket a Facebookon is!