szerző:
hvg.hu

"Isten azt akarja, hogy ez az ország az övé legyen" – mondja Orbán Gáspár, a miniszterelnök fia azon a toborzó videón, amely egy Felház nevű ifjúsági keresztény rendezvénysorozat jövő heti alkalmára szólítja a hívő és "hitetlen" fiatalokat.

"Áldás, békesség, Orbán Gáspár vagyok" – köszön be református szokás szerint a miniszterelnök fia az alábbi videón, amelyet a Felház nevű keresztény egyetemi mozgalom, illetve rendezvénysorozat Facebook-oldalán tettek közzé csütörtökön késő este.

A Felházat a videó szereplői "élő ige gyülekezetnek" nevezik, és látható izgalommal beszélnek róla. Kiderül, isten szólt nekik fél éve, hogy szervezzék meg a Felházat, ahová keresztény és nem keresztény fiatalokat egyaránt várnak, hogy együtt dicsőítsék az istent.

Isten azt kérte – mondják, hogy jövő héten vigyék el a Körcsarnokba a Felházat. Orbán Gáspár úgy fogalmaz: "Nem arra van hitünk, hogy isten meg tudja tölteni 2500 emberrel a csarnokot, hanem arra, hogy ez a 2500 ember, aki odajön, fogja az úristennek a tüzét, és elviszi az ország különböző részeibe. Mert isten a Felházat is erre hívja, és ezt akarja, hogy ez az ország az övé legyen." Így arra buzdítják a fiatalokat, hogy csoportosan utazzanak föl, és találkozzanak a Körcsarnokban.

Orbán Gáspár még arról is beszél, hogy "isten megváltoztatja ezt a várost, ezt az országot és Európát. Ehhez a fiatalokat fogja használni, és már használja is. Óriási az a változás, amit elindított, és ahogy magához, illetve a szívéhez szólítja a fiatalokat. Most is a Felházra készülünk, nagyon izgatottak vagyunk, de izgatottak vagyunk a jövő heti Körcsarnok miatt is, ami egy történelmi jelentőségű találkozó lesz a fiataloknak isten országában" – mondja Orbán Viktor fia a videón.

És hogy mi az a Felház?

"Egy hely, ahol nem a bortól, fröccstől lehet megrészegülni, hanem Isten jelenlététtől" – írják egy videó felvezetőjében a Keresztenyelet.hu nevű szájton. A fenti Facebook-videóban is feltűnő, Donát nevű szervező szerint tényleg erről van szó: egy egyetemistáknak szervezett dicsőítő és imaalkalomról, amely azon az ötleten alapul, hogy a hagyományos csütörtöki egyetemi bulinapnak csináljanak egy alternatívát, ahol nem kell lerészegedni, és lehetőséget adnak az embereknek és istennek, hogy találkozzanak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!