szerző:
hvg.hu

A magyar lányt éltetik a twitterezők a zeneválasztásért, a bátorságáért, hogy ezt meg merte lépni, a bőrruhájáról nem is beszélve.

Ahogy arról beszámoltunk, a magyar műkorcsolyázó, a 19 éves Tóth Ivett a téli olimpián bemutatott produkciójával 23. lett a rövidprogramban, így továbbjutott.

Tóth Ivett produkcióját viszont máris az olimpia nagy pillanatai között emlegetik, a lány ugyanis az AC/DC Back in Black és Thunderstruck című számaira korcsolyázott, eddig pedig nem volt példa arra, hogy valaki ilyen zenét válasszon a műkorcsolyázók között.

A Twittert máris elárasztották a lelkendező bejegyzések, amelyek a magyar lányt éltetik a zeneválasztásért, a bátorságáért, hogy ezt meg merte lépni, a bőrruhájáról nem is beszélve:

"Ez a lány kijött az AC/DC-vel jól tudva, hogy a bírók utálni fogják, de a hugi le SE sz*rta" – írta egy twitterező.

"Az új valaha volt kedvenc műkorcsolyázóm: Tóth Ivett, aki az AC/DC-től a Back in Blackre és a Thunderstruckra korcsolyázik. Úgy érzem magam, mint egy NFL-meccsen (vagy mint az edzőteremben). Egy olyan ruhát visel, ami egy bőr motoros szerkóra hasonlít. Az idősebb bírók mindjárt elájulnak. Légy önmagad, csajszi!" – biztatta egy másik a magyar lányt.

"A magyar korcsolyázó a legkúlabb eddig!" "Nem tudok semmit a műkorcsolyáról, de annak a lánynak drukkolok, aki épp az előbb a Thunderstruckra korcsolyázott!" "Hmmm, ez a korcsolyázó Magyarországról nadrágot visel, szegecses övet és egy bőrmellényt miközben AC/DC-re korcsolyázik, és azt hiszem szerelmes vagyok." "Még mindig az USA-nak szurkolok, de az a lány Magyarországról, aki AC/DC-re korcsolyázott egyszerűen fantasztikus volt" – írták többek között a Twitteren Tóthról. A twitterezők közül többen az amerikai kommentátoroknak is beszóltak, akik ugyanis éppen a zeneválasztás miatt kritizálták a lányt.

©

A Magyar Nemzetnek a lány azt mondta, tavalyelőtt egy új, francia koreográfussal kezdett dolgozni, aki egy modernebb személyiség. Vele tavaly egy Michael Jackson-programot raktak össze, és úgy döntöttek, továbbra sem megszokott zenéket választanak majd. 

Az AC/DC az én ötletem volt, de a koreográfusomnak is megtetszett, és segített is ellazulni. Azt gondoltam, hogy ha egy ilyen nagy csarnokban AC/DC szól, akkor az nagyon élvezhető lesz

– mondta Tóth a lapnak, aki a produkciót korábban idén az Európa-bajnokságon is bemutatta, erről itt a teljes videó:

 Ha többet szeretne tudni a pjongcsangi téli olimpiáról, itt az összes cikkünket megtalálja: >>>

hvg.hu Sport

Tóth Ivett versenyben maradt – téli olimpia percről percre

A pjongcsangi téli olimpia tizenkettedik versenynapján, szerdán hét számban avatnak győztest. A nap egyetlen magyar érdekeltségű versenyén már túlvagyunk, a műkorcsolyázó Tóth Ivett mostani szezonja legjobb teljesítményével biztosította helyét a legjobb 24-ben, így lehetősége lesz bemutatnia kűrjét is.