szerző:
hvg.hu

Az elmúlt időszakban gyorsan terjed a kért összeg kifizetésének megtagadása esetén gépünkről mindent letörlő vírus magyarországi változata. A kártékony program ráadásul nemcsak magyarul üzen, de egy hazai szerv, a magyar rendőrség intézkedésének látszatát kelti.

A vírus kizárja a felhasználót saját számítógépéről, majd a tiltás csak 200 dollár ellenében oldja fel. Ha valaki 24 órán belül nem fizet, minden adat törlődhet a gépről - ezt írtuk korábban egy főleg Skype-on terjedő vírus működéséről, amelynek most megérkezett a magyarított verziója, ami börtönbüntetéssel is fenyegeti a felhasználót. A magyar rendőrségre hivatkozó változatról készült képernyőképet megtekintheti az UrbanLegends.hu-n.

A városi legendákkal foglalkozó oldal összeállítása szerint a összesen 13 országban terjedt el már tavasszal hasonló kártevő, amelyhez hasonlóval már évek óta próbálkoznak a netes csalók.

Mivel a gép tartalma valóban veszélyben van, ha nem fizetünk, ezért fontos a megfelelő, akár ingyenesen is elérhető vírusvédelem.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!