szerző:
hvg.hu

Szerdán bejelenthetik a YouTube reklámmentes, fizetős verziójának indulását, amely streaming zeneszolgáltatást és extra tartalmakat is kínál majd. Úgy tűnik, fizetni nem csak a reklámmentességért kell majd, lesznek olyan videók, amelyeket másként nem lehet majd megnézni, csak pénz ellenében.

A Re/code írta meg először azt is, hogy októberben már jöhet a fizetős YouTube, most pedig az oldal informátorai pontos dátummal és helyszínnel is szolgáltak: szerdán Los Angelesben jelentheti be a Google hivatalosan, hogy videómegosztója elindítja a reklámmentes előfizetés lehetőségét.

Havidíj ellenében tehát eltűnnek majd a hirdetések, de a kiszivárgott információk szerint lesznek olyan videók is, amelyeket csak a prémium csomagra előfizetők nézhetnek majd meg. Azt még nem tudni, hogy az esemény után egyből el is indul-e a fizetős YouTube, vagy csak bemutató lesz, ugyanis egyes források szerint a hivatalos – 2015 végére tervezett – indulás 2016-ra csúszhat.

©

A nem hivatalos információk szerint a Google az eredeti terveknél valamivel többet, havi 10 dollárt (kb. 2800 forintot) kér majd a YouTube fizetős verziójáért. Aki erre előfizet, az sosem lát majd reklámokat a YouTube-on, illetve akkor sem szakad majd meg a videó hangja a telefonon, ha háttérbe teszi a YouTube-alkalmazást. Sőt, az árban a videó nélküli streaming zenehallgatást biztosító Google Music korlátlan használata is benne van.

A lépés hátterében a profit növelése mellet az áll, hogy a fiatalokat képernyő előtt tartó YouTube-sztárokat jobban tudják támogatni, így még jobb és több tartalmat töltsenek fel. Persze a világ legjobbjai már nem szorulnak erre, néhányan már most milliárdokat keresnek évente. Azért is időszerű a bejelentés, mert a Facebook saját YouTube-ot készül indított, így a Google-nek még most kell magához láncolnia legnagyobb neveit.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!