szerző:
hvg.hu

Valóban időutazást kell tennünk a neten napok óta terjedő "antik" mobiltelefon titkának megfejtéséhez, de 800 év helyett csak négyet kell visszaugranunk.

Sokan osztják meg a neten azt a képet, amelyen leírása szerint egy olyan, 800 éves mobil látható, ami egy ausztriai ásatáson került elő, és olyan írásjelek láthatók rajta, mint amilyeneket a sumérok és az ókori Mezopotámiával kapcsolatban álló népek használtak. Az Urbanlegends.hu azt írja, mások szerint a mobiltelefon az időutazás, megint mások szerint pedig a földönkívüliek látogatásának bizonyítéka.

©

Ahogy azonban az átverések leleplezésére szakosodott oldal is írja: a "800 éves készülék" valójában csak egy replikákat gyártó német cég terméke, amit 2012-ben készítettek el. A vállalat antik műtárgyak replikáinak készítésével foglalkozott, termékeiket az eBayen árulták.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!