szerző:
hvg.hu

Egy most megjelent Samsung-szabadalom az ujjlenyomat vagy az írisz ellenőrzése helyett egyéb biometrikus azonosítási módot használ.

A napokban kapott zöld utat egy Samsung-szabadalom, amely az okosórák világába vezetne be egy újfajta felhasználó-azonosítási módot.

A csuklón lévő érzékelő a felhasználó ereit vizsgálná át, az erek szerkezete ugyanis éppen olyan egyedi, mint például az ujjlenyomat. A "látottakat" azután a memóriájában tárolt képpel hasonlítaná össze. A szabadalmi leírás szerint az érzékelő a felhasználó kézfejének felső részén kutakodna.

©

A felismerés után, mivel az eszköz a felhasználó preferenciákat is tárolná, azonnal megjelennének azok az appok, amelyeket rendszeresen használnak. Ez legfeljebb kényelmes lehet, de nem túl hasznos, hiszen az okosórát az esetek legnagyobb részében ugyanaz a felhasználó viseli, ezt a szerkentyűt nem nagyon adják kölcsön.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!