szerző:
hvg.hu

A mobilhasználat részletes statisztikái mellett alvásunkról és mozgásunkról is fontos adatokat ad meg ez az alkalmazás, hozzásegítve minket a jobb időbeosztáshoz.

Az életmód alkalmazások között az egyik legnépszerűbb az Androidra ingyenes, iPhone-ra és iPadre pedig 2,99 euróért beszerezhető Instant. Ez nem is csoda, hiszen miután letöltöttük és megadtuk az engedélyt a szükséges hozzáférésekhez, lényegében nincs is mit tennünk vele, csak bizonyos időközönként rá kell nézni, és levonni a következtetéseket az adatokból.

Az Instant ugyanis mindent mér, amit egy mobillal lehet. Mutatja például, hogy egy nap hány percet használtuk az okostelefont és hányszor oldottuk fel a képernyőzárat. Azt is percre pontosan adja meg, hogy az egyes alkalmazásokat hány percig használtuk.

©

A mozgásunkat is elemzi: lépészámláló mellett a sétálás, a futás és az utazás idejét is megadja. Térképen mutatja, hogy hol és mennyi időt töltöttünk, így pontos képet kapunk arról, hogy túl sok időt vagyunk-e a munkahelyen vagy épp otthon. Azt is megadja, hogy mennyit alszunk éjszakánként, ami komoly segítség lehet az optimális alvási idő kialakításához.

A bal felső sarokból elérhető menüben ezek egyenként is elérhetők, de érdemesebb inkább az Instant feliratra kattintani, azzal ugyanis minden adatot egy helyen látunk. Itt például grafikon is segítségünkre van, hogy jobban átlássuk az adatokat, ahogy azt is, hogy mobilhasználati szempontból mikor vagyunk aktívak, és mikor nem.

A beállításokban pedig megadható, hogy milyen napi limit legyen a mobilhasználattal kapcsolatban, ha azt elérjük, akkor értesítést kapunk. Hetente egyszer pedig mindig kapunk egy értesítést, hogy ne felejtsük el átnézni az elmúlt 7 nap statisztikáit.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!